4x landen die makkelijk met de trein te bereiken zijn

Met de trein Europa ontdekken is zo makkelijk! Het neemt namelijk een aantal voordelen met zich mee, zoals het feit dat je 99% van de keren in het centrum van de stad van bestemming uitstapt, maar ook dat je zoveel bagage mee kan nemen als je wilt (of het handig is, dat is een tweede). Nu Europa weer geheel open is, kunnen ook de stedentrips weer beginnen. Daarom vier landen die makkelijk per trein te bereiken zijn. (er volgen er meer)

Frankrijk

Als we denken aan Frankrijk, dan denken we aan Parijs. Vanuit Nederland reis je met de Thalys in iets minder dan drie uur naar de Franse hoofdstad. Nu is Parijs natuurlijk prachtig, maar je kan vanuit deze stad makkelijk doorreizen naar andere steden in Frankrijk als Marseille, Bordeaux, Avignon, Nice en Lyon. Je bent misschien een paar uur onderweg, maar uiteindelijk kan je wel genieten van de Franse cultuur, keuken en geschiedenis. Tickets kan je boeken via NS International.

Engeland

London is calling! De makkelijkste manier om Londen te bereiken per trein is door te reizen met de Eurostar. Vanuit Nederland duurt de gehele reis rond de vier uur, maar dan sta je wel in hartje Londen. De Engelse hoofdstad heeft veel te bieden in de vorm van geschiedenis en cultuur. Toch meer van Engeland willen zien, reis dan verder! Denk hierbij is aan Hampshire of ga richting het hoge noorden. Reis via Edinburgh en ontdek Schotland. Zoveel mogelijkheden om zowel Engeland als Schotland te ontdekken en dat allemaal per trein.

Duitsland

Berlijn! De stad voor kunst en cultuur in Duitsland en met de trein binnen 6,5 uur te bereiken. Trek er gerust een paar dagen voor uit om de stad te ontdekken. Natuurlijk heeft Duitsland meer te bieden dan alleen de hoofdstad. Denk is aan Keulen of Dusseldorf. Deze steden liggen praktisch om de hoek. Andere prachtige bestemmingen in Duitsland zijn ook Karlsruhe, Freiburg, Koblenz, München en Osnabrück.

België

Een bezoekje aan onze zuiderburen kan je natuurlijk niet overslaan. Als je richting Frankrijk reist, dan reis je al langs steden als Antwerpen en Brussel. Maar België heeft veel meer te bieden dan dat en dan heb ik het puur over de steden in Vlaanderen. Denk hierbij aan steden als Gent, Brugge, Ieper, Leuven en Mechelen. Wij hebben er al heel wat bezocht en kunnen je het alleen maar aanraden. Mooie geschiedenis, lekker eten en gewoon dichtbij!

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.