Reistip: Choco Loco tentoonstelling in Trainworld

Trainworld in Brussel heeft vanaf vandaag een bijzondere tentoonstelling waarin chocolade en treinen gecombineerd worden, namelijk de Choco Loco tentoonstelling. Deze tentoonstelling is te bezoeken van 20 oktober tot 21 februari 2021.

Choco Loco

De tentoonstelling Choco Loco neemt je mee op een geweldige reis van chocolade en treinen. Deze combinatie is voor België van groot belang. Ten tijde van de 19e eeuw begon men de Belgische chocolade wereldwijd te leren kennen en dit gebeurde op hetzelfde moment dat België uitgroeide tot tweede spoorwegmacht ter wereld. Wat is er nu mooier dan deze twee werelden te laten samenkomen in Train World? Stripverhaalauteur en scenograaf van Train World, François Schuiten, ontwierp een twintigtal sculpturen die voor deze tentoonstelling gemaakt zijn. Chocoladekunstenaars Peter Teerlinck en Bart Steegmans van Sculpture Events namen de uitvoering van de beeldhouwwerken voor hun rekening.

Choco Loco

Speciale chocolade

Twee grote Belgische chocolatiers, Pierre Marcolini en Dominique Persoone, hebben de handen ineen geslagen en zijn dan ook de peters van deze tentoonstelling. Voor deze expo hebben zij speciaal een uniek chocoladetablet ontwikkel. Deze is gemaakt van hoogwaardige Criollo-cacaobonen, dit is een zeer zeldzame witte boon die zeer populair is bij chocolademakers. Deze bonen worden op een duurzame manier én eco-ethische manier geteeld door Mathieu Brees, een Belgische teler wonend in Mexico. Mocht je geïnteresseerd zijn in de chocoladetablet, deze zal alleen verkrijgbaar zijn in de Train World Shop.

Choco Loco

Wat valt er te zien en wat is er te doen?

Onder de sculpturen zijn een paar prachtige beelden te vinden, denk hierbij aan het Brusselse Zuidstation, de locomotief “L’Eléphant”, de type 12-locomotief, het gevleugelde wiel, de NMBS-windroos, een gestyleerde Thalys en de buste van een machinist. Daarnaast zijn er nog vele andere sculpturen te bewonderen. Daarnaast zijn er chocolade tastings, chocoladeworkshops voor kids, lezingen over cacao, literaire wandelingen en is er een pop-up shop. Ook is er een daguitstap in samenwerking met Concept Chocolate en Choco Story Brussels in Brussel zelf.

Prijzen & locatie en meer

De toegangsprijzen tot het museum volgen hieronder. Hou er wel rekening mee dat rondleidingen, lezingen, workshops, etc. hier niet zijn inbegrepen. Deze zullen apart afgerekend moeten worden. Tickets kunnen ook via de website van Trainworld gekocht worden.

– Volwassenen (18 – 64 jaar): € 12
– Jongeren (6 – 17 jaar): € 9
– Senioren (+ 65 jaar): € 9
– Kinderen (- 6 jaar): gratis
– Familieticket: € 36
– Audiogids: € 2- Train World Applicatie: gratis
– Gegidste rondleiding (max. 20 personen): € 110 /gids (toegangsticket niet inbegrepen)

Train World bevindt zich aan het Elisabethplein op nummer 5 in Schaarbeek. Qua vervoer naar het museum zijn er meerdere mogelijkheden, namelijk de trein: uitstappen bij station Schaarbeek, de tram of bus vanuit Brussel centrum: tram 7 en 92 of bus: 56, 58, 59 en 69. Met de auto is uiteraard ook mogelijk, er is een parkeergelegenheid vlakbij.

Reisadvies

Op dit moment is België voor ons oranje. Dit houdt in dat alleen noodzakelijke reizen aan te raden zijn. Toch wilden wij jullie graag op de hoogte brengen van deze tentoonstelling, daar deze tot 21 februari 2021 geopend blijft. Wij hopen uiteraard dat we binnenkort zonder al te veel problemen weer naar België mogen reizen en deze tentoonstelling kunnen bezoeken.

De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van Train World, wij zijn hier dus niet zelf geweest. Meer willen weten over Train World, lees dan ons artikel over het museum.Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.