Treingids: Luxemburg

Veel gestelde vragen

Hoe kom ik met de trein in Luxemburg?
Vanaf Amsterdam Centraal pak je de Intercity Direct, de Eurostar of de Thalys richting Brussel Midi, waarna je de trein pakt richting Luxemburg.

Waar kan ik mijn treintickets boeken?
Treintickets naar Brussel en Luxemburg koop je hier. Vroeg boeken = voordelig reizen! Je kunt al in Luxemburg zitten vanaf €38,- (enkele reis).

Reisinformatie Luxemburg

Luxemburg is niet groot. Veel reizigers verwachten dan ook geen treinverkeer in dit land. Toch is merendeel van het land te bereiken per trein. Er ligt ruim 275 km aan spoor. Waar je niet met de trein kunt komen, daar rijden bussen. Het land is ondanks zijn grootte, heel divers en heeft een lange geschiedenis, een geheel eigen cultuur en veel natuur. Denk is aan steden als Luxemburg, Vianden, Diekirch, Esch-sur-Alzette en Ettelbruck.

Met de trein door Luxemburg

Wanneer je met de trein vanaf Amsterdam Centraal vertrekt richting Luxemburg heb je vaak de keuze uit 3 verschillende treinen. Je hebt de Thalys met eindbestemming Parijs, de Eurostar met eindbestemming Londen en de Intercity Direct met eindbestemming Brussel. Alle 3 de treinen hebben een andere eindbestemming, maar stoppen bij het station Brussel. Vanuit deze stad kan je eenvoudig verder reizen richting Luxemburg.

Belangrijkste steden

Om je een beetje te kunnen oriënteren in Luxemburg is het goed om te weten wat de belangrijkste steden zijn. Steden die het zeker waard zijn om te bezoeken zijn Luxemburg, Vianden, Diekirch, Ettelbruck en Esch-Sur-Alzette. Luxemburg is klein en bestaat voornamelijk uit kleine dorpjes, er zijn dan ook maar 12 steden met stadsrechten. De bovengenoemde dorpen en steden hebben allemaal een mooie geschiedenis of bieden iets bijzonder. een ander dorp, Troisvierges, is niet heel speciaal. Echter is het de grensplaats wat treinreizen betreft, dus hier kan je even een hapje eten als je lang moet wachten voor een overstap. Ondanks dat het zelfstandig land is, een eigen taal en een eigen cultuur heeft, is er toch veel terug te vinden uit de omringende landen. Wees dan ook niet verbaast als je ergens in het Frans of Duits wordt aangesproken.

Goedkope treinkaartjes

Treinreizen in Luxemburg is erg goedkoop als je het vergelijkt met Nederland. Het reizen in de 2e klas is namelijk geheel gratis. Luxemburg is het 1e land waar het OV geheel gratis is, op de 1e klas na. Voor een dagticket 1e klas, betaal je maar €6. Als je een maand lang 1e klas wilt reizen, dan betaal je €75. Tickets zijn te koop op stations of zijn vooruit te boeken. Tickets online aanschaffen is ook iets goedkoper dan ze ter plekke kopen. Op de website van de van de CFL kun je je reis plannen en treinkaartjes kopen. Al is het ook mogelijk om via NS International een ticket te boeken naar je eindbestemming.

Je treinreis plannen

Tegenwoordig kun je heel goed je reis plannen via Google Maps. Via Google Maps zie je duidelijk hoe laat een trein gaat en welke treinmaatschappij het is. Echter heeft de CFL ook een prima app die goed te gebruiken is voor het plannen van je reis. Je kan gebruik maken van de CFL Mobile app, deze app is te vergelijken met de reisplanner van de NS.

Hoteltip in Luxemburg: Empire Hotel

Klik hier om te boeken

Uitgelichte foto: ©Frans Berkelaar – CC BY-ND 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.