Treingids: België (Vlaanderen)

Veel gestelde vragen

Hoe kom ik met de trein in Vlaanderen?
Vanaf Amsterdam Centraal pak je de Intercity Brussel of de Eurostar richting Brussel, waarbij je tussendoor kan uitstappen bij Antwerpen.

Waar kan ik mijn treintickets boeken?
Treintickets naar Antwerpen en Brussel koop je hier. Vroeg boeken = voordelig reizen! Je kunt al in Brussel en Antwerpen zitten voor 21 tot 25 euro (enkele reis).

Reisinformatie Vlaanderen

Vlaanderen is het noordelijke deel van België, waarvan Brussel ook de hoofdstad is. Het voordeel aan Vlaanderen is dat er Nederlands wordt gesproken en het daardoor vaak een prettige bestemming is om heen te reizen. Daarnaast heeft het vele mooie middeleeuwse centra om te bezoeken in steden als Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Brugge. Voor historie, culinair en cultuur zit je hier zeker goed.

Reizen per trein door Vlaanderen

Wanneer je met de trein vanaf Amsterdam Centraal vertrekt richting België heb je vaak de keuze uit twee verschillende treinen. Je hebt de Intercity Brussel met eindbestemming Brussel en de Eurostar met eindbestemming Parijs of Londen. Alle de treinen hebben een andere eindbestemming, maar stoppen bij de twee belangrijkste steden, namelijk Antwerpen en Brussel. Vanuit deze twee steden kan je eenvoudig verder reizen binnen België. Voor Vlaanderen is vaak een overstap in Antwerpen nodig.

Belangrijkste steden

Om je een beetje te kunnen oriënteren in Vlaanderen is het goed om te weten wat de belangrijkste steden zijn. Wij hebben veel van deze steden al meerdere malen mogen bezoeken, zowel tijdens kerstmarkten als buiten deze periode om. Steden die het zeker waard zijn om te bezoeken zijn Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven en Brugge. Elke stad heeft wel iets bijzonders te bieden. Er zijn naast de hierboven genoemde steden nog vele andere het bezoeken waard. Denk daarbij is aan Hasselt, Ieper, Kortrijk, Mechelen en Sint-Niklaas. Als je op zoek bent naar lekkere biertjes, goed eten, historie en een leuke en bijzondere cultuur. Breng een bezoekje aan de Vlamingen!

Goedkope treinkaartjes

Treinreizen door België is best goedkoop als je het vergelijkt met Nederland, maar er zijn altijd manieren om geld te besparen. Tickets zijn te koop op stations of zijn vooruit te boeken (doe dit wel ongeveer 12 weken van te voren, want anders worden ze steeds duurder). Tickets online aanschaffen is ook iets goedkoper dan ze ter plekke kopen. Op de website van de van de NMBS kun je je reis plannen en treinkaartjes kopen. Al is het ook mogelijk om via NS International een ticket te boeken naar je eindbestemming.

Je treinreis plannen

Tegenwoordig kun je heel goed je reis plannen via Google Maps. Via Google Maps zie je duidelijk hoe laat een trein gaat en welke treinmaatschappij het is. Echter heeft de NMBS ook een goede app die erg bruikbaar is voor het plannen van je reis. Je kan gebruik maken van de NMBS Nationaal app, deze app is te vergelijken met de reisplanner van de NS. Erg handig dus!

Hoteltip in Leuven: Het Martin’s Klooster Hotel

Klik hier om te boeken

Wij hebben veel van de Vlaamse steden voornamelijk bezocht ivm de kerstmarkten. Lees hier meer over onze ervaringen:
Sprookjesachtige kerstmarkt in Antwerpen
De Gentse Winterfeesten in Gent
Glitter and Glamour in Brussel
Winters genieten in Leuven

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

  1. Kevin | Goedkoop-treinkaartje.nl Beantwoorden

    Zeker mooie bestemmingen. Hebben zelf ook Luik en Mechelen aan het rijtje van leuke treinbestemmingen in België toegevoegd. NS en NMBS blijven inderdaad een handigere bookingsplanner hebben dan die van Deutsche Bahn. Ook TheTrainLine is een leuke ‘up-comming’ ticketaanbieder.

  2. clara Beantwoorden

    breng een bezoekje aan die Vlamingen… leuk om eens een stukje over mijn land te lezen geschreven door onze noorderburen. fijn dat jullie het leuk vonden. Clara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.