Kijken maar! Rail Away komt met 7 nieuwe afleveringen

Rail Away staat bekend om de afleveringen met fantastische opnames en vergezichten vanuit de trein of van de treinen zelf. Het programma heeft aangekondigd dat er na kerst en in het nieuwe jaar zeven gloednieuwe afleveringen zullen worden uitgezonden op NPO 2.

Wie ook de Facebookpagina van het programma volgt heeft al het één en ander meegekregen over de afleveringen die gaan komen. Zo beginnen we in Schotland met de Far North Line! In de daaropvolgende afleveringen spoort de serie weer gemoedelijk door de Europese landen: van Beieren in Duitsland met een laagje sneeuw naar een zuidwest Ierland. In beide landen speelt de geschiedenis een grote rol. Ook de spoorlijn in de Jura in Frankrijk tot het noorden van Spanje (inclusief de Pelgrimsroute) wordt gevolgd, met als eindbestemming de Costa Verde aan de Golf van Biskaje. “Ondanks de letterlijke obstakels op de weg, hebben we er weer een prachtig seizoen van gemaakt.”, aldus de makers van EO’s Rail Away.

Wanneer kunnen we deze afleveringen bekijken?

De nieuwe afleveringen zullen te zien zijn op 29 en 30 december 2023 en op 6 + 8 t/m 11 januari 2024 op NPO 2 rond 20.00 uur. Heerlijke slow-tv en nog even genieten van de prachtige reizen. Op YouTube zijn al een aantal inspiratiefilmpjes te zien. Hieronder in het kort wanneer we wat mogen verwachten.

  • 29/12 Schotland – deel 1: Inverness – Dunrobin Castle
  • 30/12 Schotland – deel 2: Dunrobin Castle – Thurso + oversteek naar de Orkney-eilanden
  • 06/01 Duitsland: Passau – Bayerisch Eisenstein – Grafenau
  • 08/01 Ierland: Cobh – Cork – Killarney
  • 09/01 Frankrijk: Ligne des Horlogers: Besançon – Morteau
  • 10/01 Spanje – deel 1: Bilbao – León
  • 11/01 Spanje – deel 2: León – Llanes (Golf van Biskaje)

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.