Treingids: Frankrijk (West-Frankrijk)

Veel gestelde vragen

Hoe kom ik met de trein in West-Frankrijk?

Vanaf Amsterdam Centraal pak je de Thalys richting Parijs. Binnen Parijs reis je van Paris-Nord naar Paris-Montparnasse. Vanuit dit station kan je verder reizen naar de regio’s van West-Frankrijk.

Waar kan ik treintickets boeken?

Treintickets naar Parijs, Bordeaux, Rennes of een andere stad boek je hier! Vroeg boeken = voordelig reizen! Je kunt al in Parijs zitten vanaf €35,- (enkele reis).

Reisinformatie West-Frankrijk

West-Frankrijk beslaat meerdere regio’s van het land. We hebben het in dit geval over Bretagne, Pays de la Loire en Aquitaine. Bekende steden in deze regio’s zijn Bordeaux, Le Mans, Limoges, Brest, Angers en Nantes. Uiteraard hebben deze regio’s meer te bieden dan alleen die paar steden. Denk hierbij aan de historie, de cultuur, maar ook het eten. Zeker een deel van Frankrijk om aan te raden.

Reizen per trein door West-Frankrijk

Wanneer je met de trein van Amsterdam Centraal richting Frankrijk vertrekt heb je meerdere mogelijkheden om in uiteindelijk in West-Frankrijk te belanden. De makkelijkste route is om de rechtstreekse Thalys naar Parijs te nemen. Je komt dan aan op Paris-Nord. Je zal dan met de metro Parijs door moeten reizen om vanuit Parijs-Montparnasse verder te reizen naar de steden in de regio’s van West-Frankrijk. Soms is een rechtstreekse route naar Parijs niet mogelijk en zal je op Brussel of Antwerpen moeten overstappen op de trein naar Parijs. Om in Brussel of Antwerpen te komen kan je ook gebruik maken van de Eurostar of de Intercity Direct. Daar je in Parijs zal gaan overstappen, kan een overnachting hier handig zijn.

Belangrijkste steden

Om je een beetje te kunnen oriënteren in West–Frankrijk is het goed om te weten wat de belangrijkste steden zijn. Naast de eerder genoemde steden als Bordeaux, Le Mans, Limoges, Brest, Angers en Nantes is er natuurlijk nog meer te bezoeken dan deze deze steden. Denk hierbij is aan Vannes, Concarneau en Brest aan de Bretonse kust of wat denk je van een rondje Le Mans of Angers. Of langs de Atlantische kust afzakken richting Bordeaux langs steden als La Rochelle, Saint-Nazaire en Nantes. Al deze steden zijn prima te bereiken vanuit Parijs of steden als Bordeaux en Rennes. Elke regio heeft zo zijn eigen heerlijke culinaire gerechten, historie en culturele activiteiten en vergeet de zee niet! Frankrijk is in dat op zicht heel divers en een geweldige treinreisbestemming.

Goedkope treinkaartjes

Treinreizen door Frankrijk is best goedkoop als je het vergelijkt met het reizen door Nederland, maar er zijn altijd manieren om geld te besparen. Tickets zijn te koop op stations of zijn vooruit te boeken (doe dit voor langere reizen wel ongeveer 10-12 weken van te voren, want anders worden ze steeds duurder). Tickets online aanschaffen is vaak goedkoper dan ze ter plekke kopen. Op de website van de van de SNCF of Oui.SNCF kun je je gehele reis plannen en de treinkaartjes kopen. Al is het tegenwoordig vaak al mogelijk om via NS International een ticket te boeken naar je eindbestemming.

Je treinreis plannen

Tegenwoordig is het vrij makkelijk om je reis te plannen via Google Maps. Via Google Maps zie je duidelijk hoe laat een trein gaat, welke bestemming het heeft en om welke treinmaatschappij het gaat. Echter heeft de SNCF ook een goede app voor het plannen van je reis. Je kan gebruik maken van de SNCF app, deze app is te vergelijken met de NS reisplanner die wij kennen. Erg handig dus!

Hoteltip in Parijs: Hotel le M

Klik hier om te boeken

Nog een aantal tips m.b.t. de Franse bestemmingen als Bordeaux, Angers en Le Mans. Klik hier!

Uitgelichte foto: ©Patrick Janicek CC BY 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.