5x mooie treinreizen naar Frankrijk

We zijn tegenwoordig steeds meer bezig met het milieu. Daarbij komen treinreizen binnen Europa steeds vaker voor en in beeld bij veel reizigers. Daarom hebben we een lijstje opgesteld met 5 mooie treinreisbestemmingen in Frankrijk, die makkelijk binnen een dag te bereiken zijn.

Le Mans

We kennen Le Mans natuurlijk vooral van de 24 van Le Mans, de race waarbij er binnen 24 uur zoveel mogelijk rondjes gereden moeten worden. Echter biedt Le Mans meer dan alleen een race circuit en dat is niet bij veel reizigers bekend. Le Mans is een authentieke en charmante stad met veel kleine winkeltjes, veel restaurants en heeft daarnaast ook ‘de Heilige Julius kathedraal’, één van de grootste kathedralen van Frankrijk. Wist je dat Le Mans binnen 5,5 uur te bereiken is per trein? Vanuit Amsterdam pak je de trein en je hebt maar één overstap in Parijs.

Lyon

Het historische centrum van Lyon heeft veel te bieden als imposante gebouwen, mooie straten en natuurlijk veel geschiedenis. Geen wonder dat het op de UNESCO werelderfgoedlijst te vinden is. Dat je daar kan genieten staat gegarandeerd. Naast de bijzondere architectuur heeft het nog meer te bieden op het culinaire gebied. Naast de lokale brouwerijen met heerlijke bieren om te ontdekken kan je net buiten het centrum ook gaan voor een lunch van oesters of zee-egels. Mocht je toch nog meer willen zien, dan kan je gebruik maken van een water taxi en de stad vanaf het water bekijken of breng een bezoekje aan één van de vele musea. Lyon is per trein binnen 6 uur te bereiken vanaf Amsterdam, waarbij de enige overstap in Brussel plaatsvindt.

Angers

Wil je een stedentrip combineren met historie, luxe en een mooie natuur? Breng dan een bezoek aan Angers. Waar het voor veel reizigers een nog onbekende stad is, heeft Angers veel te bieden. De stad ligt gesitueerd in het Loiredal, wat gegarandeerd heerlijke wijnen, prachtige kastelen en veel rivieren oplevert. Daarnaast is Angers uitgeroepen tot groenste stad van Frankrijk en heeft het vele leuke winkels, musea en restaurants. Angers is dan ook een aanrader om met de trein te bezoeken, het levert namelijk ook een handig voordeeltje voor wijnliefhebbers op. Met de trein kan je zoveel wijn mee terug nemen als je wilt. Angers bereik je in ruim 6 uur met de trein vanuit Amsterdam met één overstap in Parijs.

Bordeaux

In het Zuidwesten van Frankrijk vind je de grote stad Bordeaux. Veel wijnliefhebberd kennen de stad Bordeaux, maar dat is ook logisch aangezien dit de wijnstad van Frankrijk is. Naast de vele geweldige wijnen, hebben ze ook heerlijke restaurants en een aantal monumentale hoogtepunten als de Port de la Lune. Dit is de oude haven van de stad en staat samen met het oude centrum van de stad sinds 2007 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Naast de haven heeft de stad ook het grootste plein van Frankrijk en één van de grootste pleinen van Europa, namelijk het Place des Quinconces. Het plein is aangelegd op de plek waar eerst een oud fort stond, wat de stad moest verdedigen richting het noorden. Maar wat zou deze stad zijn zonder het gigantische wijnmuseum La Cité du Vin. In dit museum leer je alles over de verschillende wijnen op een interactieve manier met natuurlijke een wijnbar om te proeven. Bordeaux bereik je in ruim 6,5 uur vanaf Amsterdam.

Marseille

Marseille, een grote havenstad in het zuiden van Frankrijk, is een erg hippe stad en heeft een mooie omliggende natuur om te ontdekken. In deze stad vind je veel lokale streekmarkten om de echte smaken van de Provence te proeven of ga hiken naar de beroemde rots Pilon du Roi. De stad biedt verder veel gave street-art, musea en de mooie basiliek Notre-Dame de la Garde uit de 19e eeuw. Deze basiliek staat gebouwd op La Garde, het hoogste punt van de stad en geeft een mooie uitzicht over de stad en natuurlijke de mooie zonsondergang die deze stad je te bieden heeft. De stad is te bereiken in ruim 8 uur vanuit Amsterdam, dus zeker een stedentrip waard.

Reisinformatie

Hoteltips

Alle bovengenoemde steden hebben één of meerdere logis hotels in de stad. Deze hotels hebben elk hun eigen hoogstandje op het gebied van culinair eten, luxe of outdoor. Meer informatie is er te vinden op de website van Logis hotels.

Met de trein

Zoals omschreven zijn alle steden per trein te bereiken. Tickets zijn te boeken via Thalys of NSInternational.nl, waarbij ook alle reisinformatie wordt gegeven. Vooral met de overstap in Parijs is dit erg handig.

Uitgelichte foto: © Rob Dammers

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.