Treingids: Duitsland (Baden-Württemberg)

Veel gestelde vragen:

Hoe kom ik met de trein in Baden-Württemberg?

Vanaf Amsterdam Centraal neem je de ICE van de Deutsche Bahn richting Basel. Binnen 5,5 uur ben je bij de steden Karlsruhe, Freibrug of Stuttgart en sta je midden in Baden-Württemberg.

Waar kan ik mijn treintickets kopen?

Treintickets naar Karlsruhe koop je hier. Vroeg boeken = voordelig reizen. Je kunt al in Karlsruhe, Freiburg of Stuttgart zitten vanaf € 40,- (enkele reis).

REISINFORMATIE Baden-Württemberg:

Baden-Württemberg is een deelstaat in het zuidwesten van Duitsland. Het is één van de grootste deelstaten van Duitsland, grenst aan het Zwarte Woud en de Schwäbische Alb. Naast Stuttgart als hoofdstad kent het ook de mooie steden als Freiburg, Ulm, Thübingen, Mannheim, Heidelberg, Baden-Baden en Karlsruhe. Ook herbergt de regio een schat aan historische plekken en grote winkelcentra.

Reizen per trein door Baden-Württemberg

Wanneer je met de ICE vanaf Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal vertrekt reis je door Duitsland met de stad Basel in Zwitserland als eindbestemming. Er zijn echter maar 4 steden die aan deze rechtstreekse spoorlijn waar je kan uitstappen. Dit zijn Mannheim, Karlsruhe, Baden-Baden en Freiburg. Over het algemeen rijdt deze trein rechtstreeks, maar soms is er een overstap nodig op Düsseldorf.

Belangrijkste steden

Om je een beetje te kunnen oriënteren in Baden-Württemberg, is het goed om te weten wat de belangrijkste steden zijn. Zoals eerder omschreven zijn er maar 4 steden die aan de hoofdspoorlijn naar het zuiden van Duitsland liggen. Vanuit één van deze steden is het mogelijk om verder te reizen naar één van de andere steden als Stuttgart, Ulm, Thübingen, Heidelberg of kleinere dorpjes in de omgeving van het Zwarte Woud of de Schwäbische Alb. Naast deze steden horen bezoekjes aan Burg Hohenzollern, de Sauschwänzlebahn en viaduct Epfenhofen zeker tot een aanrader.

Goedkope treinkaartjes

Treinreizen door Duitsland is best goedkoop, maar er zijn altijd wel manieren om meer geld te besparen. Tickets zijn te koop op stations of zijn vooruit te boeken (doe dit wel ongeveer 12 weken van te voren, want anders worden ze steeds duurder). Tickets online aanschaffen is ook iets goedkoper dan ze ter plekke kopen. Op de website van de Deutsche Bahn kun je je reis plannen en treinkaartjes kopen.

Je treinreis plannen

Tegenwoordig kun je heel goed je reis plannen via Google Maps. Hier zie je duidelijk hoe laat een trein gaat en welke treinmaatschappij het is. Echter heeft de Deutsche Bahn ook een aantal goede apps die erg bruikbaar zijn. Eén daarvan is de DB Navigator, deze is te vergelijken met de reisplanner van de NS. Mocht je daarnaast echt een treinliefhebber of treinspotter zijn, dan bestaat er ook de DB Zugradar. Deze app laat je precies zien waar op dat moment treinen in Duitsland rijden en als je klikt op één van de icoontjes, dan krijg je gelijk informatie over deze trein, de bestemming en eventuele tussenstops met tijd.

Hoteltip in Karlsruhe: Berliner Hof

Klik hier om te boeken

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.