Is een reisverzekering voor uitjes in Nederland nodig?

Had je een reisverzekering toen je voor het laatst een weekendje weg ging in eigen land? Veel mensen zullen vreemd opkijken wanneer ze deze vraag gesteld krijgen. Toch wordt een uitje in eigen land ook als een reis gezien en dus kun je hier een verzekering voor afsluiten.

Deze verzekering is niet verplicht, maar het is wel heel verstandig om er een af te sluiten. Je voorkomt daarmee namelijk dat je met onverwachte kosten te maken krijgt wanneer je met tegenslag geconfronteerd wordt. Ook tijdens je uitje in eigen land kan er namelijk altijd iets gebeuren wat roet in het eten gooit.

Stel je voor, je besluit om met de trein een spontane dagtocht te maken naar een nabijgelegen stad. Een reisverzekering kan je dekking bieden in het geval van vertragingen of andere onvoorziene omstandigheden tijdens je treinreis. Heb je echter een reisverzekering achter de hand dan is dit een van de beste manieren om je problemen zo snel mogelijk weer op te lossen.

Wat dekt een reisverzekering allemaal als je op reis bent?

Het is niet iets waar je gelijk aan denkt wanneer je een reisje op de planning hebt, maar het is toch goed om de risico’s eens in ogenschouw te nemen. De reden dat dit belangrijk is, is omdat je dan ook alvast maatregelen kunt nemen. Een doorlopende reisverzekering Univé is dan een heel goed vangnet. Hiermee kun je hulp krijgen wanneer je in nood zit.

Stel, je hebt een chauffeur geregeld die je naar je bestemming brengt. Om onduidelijke reden verloopt de reis niet voorspoedig en loop je aanzienlijke vertraging op. Mocht je dan een extra overnachting moeten boeken, dan wordt dit door je verzekeraar vergoed. Misschien overweeg je om per trein naar het buitenland te reizen. In zo’n geval kan een reisverzekering je dekking bieden voor eventuele problemen zoals vertragingen of verloren bagage tijdens je treinreis. Moet je je vakantie afbreken omdat je slecht nieuws te horen hebt gekregen? Dan kun je achteraf de kosten declareren die je gemaakt hebt. Je verzekeraar zal deze kosten voor zijn rekening nemen.

Kies een polis die aansluit bij hoe je het liefst reist

Mensen zijn heel verschillend en hetzelfde kan gezegd worden over de wijze waarop we onze vakanties indelen. De een vindt het heerlijk om regelmatig ergens een weekendje door te brengen, anderen gaan eens per jaar wekenlang op pad. Als iedereen dezelfde verzekering zou nemen, zou dat niet voor iedereen even gunstig zijn. Vandaar dat er twee varianten in het leven geroepen zijn. We noemden de doorlopende verzekering al.

Daarnaast is er ook de kortlopende verzekering. Deze sluit je enkel en alleen af voor de periode van je vakantie. Met deze polis ben je goed verzekerd en toch kost het je bijna niets. Zodra je vakantie afgelopen is, is je polis ook weer beëindigd. Ga je nog een keer ergens heen? Sluit dan weer opnieuw een verzekering af. Wil je hier geen werk van hebben? Sluit dan eens per jaar een doorlopende verzekering af. Zo kun je op ieder moment waarop het je het beste uitkomt, vertrekken. Je reisverzekering is namelijk al geregeld.

Zorg ervoor dat je polis naadloos bij jouw wensen aansluit

Een goede verzekering is er een die aansluit bij jouw wensen. Je kunt je verzekering daarom perfectioneren door middel van aanvullende verzekeringen. Zo kun je bijvoorbeeld je bagage en geld extra verzekeren. Of wat dacht je ervan om een annuleringsverzekering toe te voegen? Mocht je reis niet door kunnen gaan, dan ben je in ieder geval niet je geld kwijt. Voor reizigers die vaak met de trein reizen, kan het handig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten die specifieke dekking biedt voor treinreizen, zoals compensatie voor vertraagde of geannuleerde treinen.

Ga je met de auto op pad? Kijk dan eens of pechhulp iets voor je is. Weigert je wagen diensten, dan kun je gelijk een monteur laten komen die het euvel zal opsporen en oplossen. Zo kun je je reis zo snel mogelijk weer vervolgen en van je vakantie genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.