Reistip: Fiets-mee.nl

Het is tegenwoordig niet zo makkelijk om in het buitenland je fiets mee te nemen met de trein. Ik heb het dan niet over het vervoer zelf, maar het verkrijgen van de juiste treintickets en dan vooral online. De nieuwe website Fiets-mee.nl weet hier wel raad mee.

Fiets en trein

Veel fietsers die besluiten om door Europa of verder te gaan fietsen, maar daarbij ook stukken met de trein willen afleggen hebben vaak problemen met het boeken van tickets. Je kan voor bijna elke situatie wel een treinticket online aanschaffen, behalve voor de fiets. Voor de coronacrisis was dit nog mogelijk via de treinreiswinkel, echter zij zijn hiermee gestopt. De oprichter van Fiets-mee.nl en zelf ook trein+fiets liefhebber, Jan Wagtendonk, kwam daarom met deze nieuwe mogelijkheid.

Fiets-mee.nl

Met dit initiatief wilt Jan Wagtendonk het voor fietsers mogelijk maken om met de trein naar het buitenland te gaan. Dit is ook hard nodig, want zonder zijn initiatief werd het boeken van dit soort tickets bijna onmogelijk. Het boeken van de tickets werkt heel simpel. Je doet een reisaanvraag op de website, krijgt binnen een werkdag een offerte op maat en mocht je daarmee akkoord gaan dan betaal je alleen de treintickets en de boekingskosten. Verder bieden ze ook praktische tips en hulp aan om je reis zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan.

Uitgelichte foto: ©Ian Livesey – Public Domain

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.