Treingids: België (Wallonië)

Veel gestelde vragen

Hoe kom ik met de trein in Wallonië?
Vanaf Amsterdam Centraal pak je de Intercity Direct, de Eurostar of de Thalys richting Brussel of Antwerpen en vanuit daar reis je verder. Een andere mogelijkheid voor bepaalde bestemmingen is te reizen via Maastricht.

Waar kan ik mijn treintickets boeken?
Treintickets naar Namur, Luik en meer koop je hier. Vroeg boeken = voordelig reizen! Je kunt al in Brussel en Antwerpen zitten vanaf €30,- (enkele reis).

Reisinformatie Wallonië

Wallonië is het zuidelijke deel van België, waarvan Namen (Namur) de hoofdstad is. Wallonië is het Franstalige gedeelte van België en heeft veel Franse invloeden. Het heeft vele mooie middeleeuwse centra om te bezoeken in steden als Luik (Liège), Charleroi, Doornik (Tournai) en Bergen (Mons). Voor historie, culinair en cultuur zit je in deze regio zeker goed!

Reizen per trein door Wallonië

Wanneer je met de trein vanaf Amsterdam Centraal richting België vertrekt, heb je vaak de keuze uit 3 verschillende treinen. Je hebt de Intercity Direct met eindbestemming Brussel, de Thalys met eindbestemming Parijs en de Eurostar met eindbestemming Londen. Alle 3 de treinen hebben een andere eindbestemming, maar stoppen bij de twee belangrijkste steden, namelijk Brussel en Antwerpen. Vanuit deze steden kan je eenvoudig verder reizen binnen België. Voor treinreizen door Wallonië is vaak een overstap nodig in Brussel en soms in Antwerpen. Ook is er een mogelijkheid om via Maastricht te reizen als je richting Luik of Verviers reist.

Belangrijkste steden

Om je een beetje te kunnen oriënteren in Wallonië is het goed om te weten wat de belangrijkste steden zijn. Steden die het zeker waard zijn om te bezoeken zijn Doornik (Tournai) en Villers-la-Ville vanwege de prachtige grote kathedralen of denk is aan de citadel van Namur dat tegen de berg aan gebouwd is. Elke stad heeft wel iets bijzonders te bieden. Er zijn naast de hierboven genoemde steden nog vele andere steden het bezoeken waard. Denk daarbij is aan Luik (Liège), Charleroi, Verviers, Waterloo, Mons, Montzen en La louvière. Als je op zoek bent naar het Franse leven in België, dan zit je hier goed. Bier, historie, goed eten en een bijzondere cultuur. Breng een bezoekje aan de Walen!

Goedkope treinkaartjes

Treinreizen door België is best goedkoop als je het vergelijkt met reizen in Nederland, maar er zijn altijd manieren om geld te besparen. Tickets zijn altijd te koop op stations of zijn vooruit te boeken (doe dit wel ongeveer 8-12 weken van te voren, anders worden ze steeds duurder). Tickets online kopen is ook iets goedkoper dan ze ter plekke aanschaffen. Op de website van de NMBS kun je je reis plannen en treinkaartjes kopen. Al is het ook mogelijk om via NS International een ticket te boeken naar je eindbestemming in Wallonië.

Je treinreis plannen

Tegenwoordig kun je je reis plannen goed via Google Maps. Via Google Maps zie je duidelijk hoe laat een trein vertrekt of aankomt en welke treinmaatschappij het is. Echter heeft de NMBS ook een goede app die erg bruikbaar is voor het plannen/bekijken van je reis. Je kan gebruik maken van de NMBS Nationaal app, deze app is eigenlijk bijna hetzelfde als reisplanner van de NS. Erg handig dus!

Hoteltip in Dinant: Infiniti Resorts

Klik hier om te boeken

Uitgelichte foto: ©Bert Kaufmann CC BY-SA 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Comments

  1. Ludwig Meysman Beantwoorden

    als 65+ plusser reis je in Belgie met een ticket van 7.20 euro heen en naar terug naar je bestemming in heel het land. Senior ticket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.