Naast het spoor: Train Hostel – Brussel, België

Let op: Train Hostel is sinds 2020 failliet

“Er staat een trein op het dak,” zeg ik en ik tik Nick aan. We zijn net aangekomen bij het Train Hostel en turen omhoog. Natuurlijk hadden we al foto’s gezien van het hostel, maar het blijft apart om plotseling een trein op een dak te zien. De rustige Georges Rodenbachlaan vlakbij Schaarbeek station is sinds kort dé plek om te overnachten. Als je van treinen houdt tenminste. Want in dit hostel staat niet alleen een trein op het dak…

Train Hostel

Train Hostel

Wanneer je aankomt op het station van Schaarbeek, merk je al gelijk dat dit een plek is waar ze dol zijn op treinen. In het station van Schaarbeek vind je ook het museum Trainworld en op het plein voor het station bevinden zich meerdere treingerelateerde restaurants en cafeetjes. Nu kan je dus ook geheel in stijl slapen.

In november 2015 opende het Train Hostel zijn deuren en in december bezochten Nick en ik het hostel voor een nachtje. Zodra je binnenkomt merk je al dat dit hostel meer heeft dan alleen een trein op zijn dak. Elke centimeter herinnert ons aan de geschiedenis van de spoorwegen en overal vind je kleine voorwerpen en details over treinen. Een stopbordje, een modeltreintje, oude koffers…noem het maar op. Na de lobby is er een kleine bibliotheek waar de gezelligheid overheerst. Oude treinbanken, boeken over treinen en nog meer modeltreintjes.

Train Hostel

Het hostel is ook te boeken als hotel en heeft 4 kameropties. Je hebt de Trainroom, Train Cabine, Train Suite en de flat. Wij sliepen in een tweepersoonskamer (Trainroom), aangezien de treinrijtuigen nog niet in gebruik waren. Ook in de kamer vind je weer veel treingerelateerde spullen terug. Bordjes en foto’s aan de muur en oude stationslampen naast het bed. In de kamer stond ook een stapelbed. Echt ideaal voor een gezin met kinderen.

We kregen ook een rondleiding door het hostel en mochten een kijkje nemen in één van de treinrijtuigen. De rijtuigen zijn in originele staat gebleven en ze bestaan uit oude lig-6 coupés. Erg leuk om met de kinderen in te overnachten of gewoon als hostel te boeken met een groepje vrienden. Vervolgens kregen we ook de Train Suite te zien. Dit is dus de trein die op het dak staat. Het is echt een prachtige kamer, helemaal in de stijl van de Orient-Express.

Extra informatie

Train Hostel ligt naast Train World, een prachtig museum over de geschiedenis van de trein. Een combinatie is dus echt een aanrader. Ook in het centrum van Brussel ben je zo. Met de trein ben je binnen 15 minuten in het centrum. Een overnachting in het Train Hostel heb je al vanaf € 20,-

 

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

 1. Vetexbart Beantwoorden

  Super! Dat ziet er echt gezellig uit! De volgende keer in Brussel ga ik het eens uittesten, maar de mooie foto’s doen al vermoeden dat het leuk gaat worden.

  • Kirsten Spooren Beantwoorden

   Dank! Ja het is echt een fijne hostel 🙂 Aardige eigenaren ook!

 2. Jenny - ikreis.net Beantwoorden

  Echt, super. Hier zou ik zeker willen slapen tijdens een nachtje Brussel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.