Top 5 lekkerste treinreizen ter wereld

Net gegeten? Goed, want van deze post krijg je namelijk erg veel trek! Stel je voor. Je zit in een luxe rijtuig, het landschap trekt langzaam voorbij. Je geniet van een goed glas wijn en een maaltijd bereid door Michelin sterrenchefs. Juist. Op een trein. Want ondanks dat een keuken maar klein is aan boord van een trein, kan het eten er erg goed zijn. Deze 5 treinen brengen je niet alleen naar je bestemming, maar ook naar culinaire hoogtes. Dit zijn de lekkerste treinreizen ter wereld!

1) Venice Simplon-Orient-Express, Europa

Route: Van Londen tot aan Venetië. Eenmaal per jaar rijdt hij ook door naar Istanbul.
Eten: Het eten is op Michelin niveau en de keuken is Europees. Er zijn drie elegante restauratiewagons: L’Etoile du Nord (waar je overheerlijke zalm, kreeft en tarte tartin kan eten), L’Oriental (eend, truffel foie gras en smakelijke deserts) en de Côte d’Azur (met heerlijke kaviaar, kaasjes, lam en pudding). Alle drie de restaurants zien er prachtig uit en het eten is er echt op top niveau.

2) The Royal Scotsman, Schotland

Route: Een retour vanaf Edinburgh naar de Schotse Hooglanden en weer terug.
Eten: De reis begint al goed. Een champagne thee wordt gereserveerd in de Obersvation lounge. Er zijn twee restauratiewagons, elk met een lange tafel in het midden met plek voor 16 man. Er worden vooral regionale specialiteiten geserveerd zoals Schotse gerookte zalmrolletjes, gevuld met krabmousse, Agnus biefstuk en een cullen sinks (een dikke soep gemaakt van gerookte vis, aardappels en uien). Het ontbijt schijnt er ook fantastisch te zijn.

lekkerste treinreizen ter wereld
© Simon Pielow

3) The Hiram Bingham, Peru

Route: Cuzco naar Machu Picchu
Eten: De beste wijnen uit Peru en de lekkerste pisco sours worden hier geserveerd! De Huram Bingham gaat niet alleen naar één van de mooiste plekken ter wereld, maar je kan hier ook overheerlijk eten. De keuken is voornamelijk Peruaans. Denk aan: traditionele romige kippenstoofpot, Vichyssoise soep, gegrilde biefstuk en een vanille cheesecake geserveerd met vers fruit.

lekkerste treinreizen ter wereld
© Rocco Lucia

4) The Blue Train, Zuid-Afrika

Route: Kaapstad naar Pretoria
Eten: Aan boord geniet je van de beste Zuid-Afrikaanse wijnen, exclusieve service en overheerlijk eten. De Blue Train is één van de meest comfortabele en luxueuze treinen ter wereld en het eten is er ook fantastisch. Ze serveren er onder andere pittig gegrilde inktvisringen met groente en couscous, lam, bessensorbet, vanille madeleines….hmmm….*kwijlt*

lekkerste treinreizen ter wereld
© Simon Pielow

5) The Eastern and Oriental Express, Zuid-oost Azië

Route: Er zijn verschillende routes, waaronder de reis van Bangkok naar Singapore, met stops in Kuala Lumpur, Penang en de beroemde brug over de Rivier de Kwai.
Eten:
De stijl van de twee restauratiewagons is Art Deco glamour en ze zijn prachtig gedecoreerd. Erg romantisch. Je kan kiezen uit twee verschillende keukens: de lokale of de Europese keuken. Het menu bestaat onder andere uit Oriëntaalse Makreel en Malay milde curry.

lekkerste treinreizen ter wereld
© Simon Pielow

In Nederland moeten wij het doen met de Panorama Rail. In welke trein zou jij wel eens willen eten?

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

  1. Willem Rooze Beantwoorden

    Deze top vijf zou kunnen veranderen na een reis met de “Royal Palace on Wheels”. Vanuit Delhi door Rajasthan. Een treinreis vergelijkbaar met een luxe cruise.

  2. Hans Beantwoorden

    Wat een originele post. treinreizen combineren met lekker eten. Bedankt voor deze informatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.