Naast het spoor: Sydney Railway Square YHA, Sydney, Australië

In Sydney bevindt zich een hostel waar elke backpackende treingekkie blij van wordt! Slaap in een coupé, eet kangoeroe van de barbie en feest mee tijdens één van de legendarische feesten. Het Sydney Railway Square YHA is een absolute aanrader voor wanneer je een leuk, centraal gelegen hostel zoekt.

Sydney Railway Square YHA

Het Sydney Railway Square YHA is onderdeel van de – voor veel backpackers – overbekende YHA Australië, een hostelketen van kwalitatief goede en unieke hostels. De YHA zijn over het algemeen wel iets duurder dan de meeste hostels in Australië, maar je weet wel zeker dat je terechtkomt in een schone kamer met fijne en nette douches. Tijdens mijn reis door Australië sliep ik voornamelijk in YHA hostels, maar de YHA in Sydney was mijn favoriet.

Sydney Railway Square YHA

Het Sydney Railway Square YHA is uniek in zijn soort. Het is het enige hostel dat zich in bevindt in een treinstation en dit thema komt ook terug in het hostel zelf. Je kan namelijk slapen in treincoupé’s (dorms). De treinstellen staan aan het oorspronkelijke Platform Zero van het station. Ook kan je ervoor kiezen om te overnachten in het historische hoofdgebouw. Verder heeft dit hostel een zwembad, café, reisbureau en gratis WIFI. Ook worden er veel evenementen georganiseerd, zoals een typische Australische barbecue of rondvaarten door de Sydney Harbour.

Ik sliep – natuurlijk – in één van de treincoupés, maar omdat ik er was in een tijdperk voor Reizen met de trein heb er nauwelijks foto’s van genomen. Wel kan ik je vertellen dat dit één van de schoonste hostels was waarin ik sliep. De coupé deel je met 4 tot 8 personen, maar het was er ook erg rustig. De feestjes vinden meestal plaats in het hoofdgebouw. Ook ligt het hostel heerlijk centraal. In het treinstation dus, maar ook vlakbij leuke pubs en restaurants. Chinatown ligt ook in de buurt (beste plek om goedkoop te eten in Sydney).

44530_1537271866978_5589785_n

Extra informatie

Kamers zijn al te boeken vanaf $33 per persoon en er is 24-uurs receptie. Boek hier jouw accomodatie >>>

Tip de redactie! Weet jij nog een fijne hotspot aan het spoor of treingerelateerd? Vertel het ons!

(bron hoofdfoto: © Gavin Anderson)

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

  1. Neelke Beantwoorden

    Wat een leuk hostel! Ik had al wel slapen in een vliegtuig gezien, maar slapen in een trein nog nooit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.