3 toffe nachttreinen in Groot-Brittannië

Het idee van het reizen met de nachttrein komt steeds meer terug en zo ook in Groot-Brittannië. Deze nachttreinen zijn niet nieuw en bestaan al even, maar het zijn 3 toffe nachttreinen om Groot-Brittannië mee te doorkruisen.

Caledonian Sleeper

De Caledonian Sleeper is een nachttrein die rijdt vanuit Londen naar Schotland en weer terug. Deze trein vertrekt zes avonden per week (zondag t/m vrijdag) en vertrekt vanaf London Euston. Je vertrekt in de avond en je wordt de volgende ochtend wakker terwijl je door de landschappen van Schotland reist. De Caledonian Sleeper heeft twee routes, namelijk de Highlander Route en de Lowlander Route. De Highlander Route neemt je mee naar de Schotse bestemmingen als Aberdeen, Inverness en Fort William. Vanuit deze stations kan je makkelijk verder reizen naar omliggende natuurparken en steden/dorpen. De Lowlander Route neemt je mee naar Glasgow en Edinburgh. De trein splitst vroeg in de ochtend, vanuit waar de trein naar beide bestemmingen rijdt. Tickets voor de Caledonian Sleeper zijn te koop via hun website.

3 toffe nachttreinen in Groot-Brittannië
De Caledonian Sleeper – ©Turfburner — CC BY-SA 2.0

Belmond Royal Scotsman

Deze nachttrein biedt meerdere 3- tot 5 daags durende reizen, wat afhankelijk is van het pakket dat je kiest. Vergelijk het met een korte cruise! Genieten van alles wat de trein te bieden heeft, het uitzicht en de passagiers in plaats van een reis van A naar B. De Royal Scotsman volgt twee routes, namelijk de Classic Splendours en de taste of the Highlands. De Classis Splendours is een 5 daags durende reis van Edinburgh naar Kyle of Lochalsh, de Boat of Gaten, Rothiemurchus and weer terug naar Edinburgh. De taste of the Highlands is een 3 daagse reis van Edinburgh naar Rothiemurchus en weer terug. Twee hele mooie reizen, al hangt er wel een prijskaartje aan 😉

3 toffe nachttreinen in Groot-Brittannië
De Royal Scotsman – ©CA850 – CC – BY-SA 2.0

Night Riviera Sleeper

De Night Riviera Sleeper is een nachttrein die rijdt tussen Londen en Penzance. Penzance is een stad dat ligt op het meest westelijke puntje van Engeland, in het graafschap Cornwall. Dit graafschap wordt ook wel de tropen van Engeland genoemd wegens het zachte klimaat. De trein bestaat uit opgeknapte rijtuigen met een modern decor en heerlijke bedden, een lounge rijtuig met hippe bar en heerlijke stoelen. De reis begint overigens pas laat in de avond, daar het vertrek om 22:30 plaatsvind. Je wordt dan wel wakker in het ’tropische’ Cornwall.

3 toffe nachttreinen in Groot-Brittannië
Night Riviera Sleeper bij Londen – ©Jeremy Segrott – CC BY 2.0

Wat extra info…

Deze treinen vertrekken uiteraard niet vanuit Nederland, maar vanuit Londen. Een prima, snelle en rechtstreekse verbinding naar Londen is met de Eurostar. Voor meer info, kijk dan hier >>>

Weet jij nog een andere nachttrein die aan dit rijtje van 3 toffe nachttreinen in Groot-Brittannië kan worden toegevoegd? Laat het ons weten!

Uitgelichte foto: ©David Wilson – CC BY 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.