Deze 4x treinreizen moet je in 2022 zeker maken

Reizen met de trein! Gewoon een hele fijne en ontspannen manier van reizen. In de afgelopen periode zijn er een paar ‘nieuwe’ treinreizen bijgekomen die het proberen zeker waard zijn. Wij hebben ze even voor je onder elkaar gezet.

Nightjet naar Oostenrijk

Wij zijn in oktober 2021 met de Nightjet naar Wörgl in Oostenrijk gereisd. Het was voor ons een nieuwe ervaring! Dan praat ik natuurlijk niet over de treinreis zelf, maar wel het reizen met onze drie maanden oude dochter. Met de mogelijkheden die er zijn op deze trein is het reizen met baby’s vrij makkelijk. Je boekt een eigen coupé, zorgt voor een bedje voor de kleine (lees: reiswieg) en je hebt de mogelijkheid tot rondlopen en heerlijk naar buiten kijken. De Nightjet vertrekt elke avond uit Amsterdam en rijdt langs Utrecht en Arnhem door naar Innsbruck of Wenen waar je de volgende ochtend aankomt. Voor maar 30-40 euro zit je al in Oostenrijk (mits je op tijd boekt) Wil jij ook met de Nightjet naar Oostenrijk? Klik dan vooral verder!

European Sleeper naar Duitsland en Tsjechië

Deze nachttrein rijdt nog niet, maar op dit moment staat de eerste trein op de planning voor de zomer van 2022. De European Sleeper vertrekt vanuit Brussel in België en rijdt via Antwerpen, Roosendaal, Den Haag HS (alleen op de heenreis), Rotterdam, Amsterdam naar Berlijn in Duitsland en Praag in Tsjechië. Prijzen zijn nog niet echt bekend, maar de ticketverkoop start in april 2022. Voor meer info mbt de vertrek en aankomsttijden, klik dan hier! Voorlopig zal de nachttrein op maandag, woensdag en vrijdag richting Tsjechië vertrekken en op dinsdag, donderdag en zaterdag richting Nederland en België. Het doel is om uiteindelijk elke dag een trein te laten rijden.

treinreizen 2022
Routekaart van de nachtrein van European Sleeper – ©European Sleeper

Nightjet naar Zwitserland

Waar je voorheen alleen met de ICE rechtstreeks vanuit Nederland naar Zwitserland kon reizen, is ook daar nu een nachttrein bijgekomen. Sinds december 2021 vertrekt de Nightjet elke avond uit Amsterdam en rijdt langs Utrecht en Arnhem richting Basel en Zürich. Voor maar 38-40 euro zit je al in Zwitserland (mits je op tijd boekt) Lijkt dit jou ook wel wat? Wat wij natuurlijk helemaal begrijpen, klik dan hier en boek je ticket(s)!

Nachttrein naar Zuid-Frankrijk

Helaas niet rechtstreeks mogelijk vanuit Nederland, maar met maar één overstap zeker een reis op de bucketlist. Met de Thalys naar Parijs, waar je ’s avonds op de nachttrein naar de Côte d’Azur vertrekt en de volgende ochtend in Nice weer uitstapt. De prijzen variëren enorm en zijn afhankelijk van de soort comfort die je boekt. Voor 19 euro heb je een zitstoel en voor 39 euro kan je een slaapplaats in een 4 persoonscoupé hebben. Eem coupé is geheel af te huren tegen bijbetaling. Alles is mogelijk! Naast de nachttrein vanuit Parijs is de reis ook mogelijk per TGV en Thalys. Dit zijn alleen zitplaatsen en gebeurt alleen overdag. Tickets voor deze reis zijn wat duurder, maar te boeken via NS International.

Uitgelichte foto: ©Rob Dammers – CC BY 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Comments

 1. Carla Verhees Beantwoorden

  Mogen honden mee in de trein?
  En wat kost dat?
  BVD
  Carla.

  • Nick van Rookhuijzen Beantwoorden

   Hi Carla,

   Over het algemeen worden honden wel geaccepteerd, maar de prijzen en soms de grootte van de hond (wat wel en niet mee mag) verschilt per spoorwegmaatschappij. Deze vraag kun je dan ook het beste bij het betreffende bedrijf neerleggen.

   Groet,

   Nick

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.