Nieuws: Uitbreiding nachttreinnetwerk Europa door samenwerking 4 landen

Tijdens een persconferentie in Duitsland op 8 december hebben de treinmaatschappijen van de landen Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland aangekondigd een samenwerking aan te gaan om de uitbreiding van het nachttreinnetwerk in Europa versneld en verbeterd uit te voeren.

Bekende trajecten

Tijdens de aankondiging werden er een aantal trajecten genoemd die al eerder dit jaar aangekondigd waren. Zo was al bekend dat de nachttrein van Amsterdam naar Zürich er aan zou komen, samen met de nachttrein van Zürich naar Barcelona en Rome. Ook werd de route van Wenen naar Parijs opnieuw bekend gemaakt. Deze trajecten staan allemaal op de planning voor december 2021.

Nieuwe trajecten

Uiteraard werden er ook nieuwe trajecten aangekondigd. Naast het feit dat nu ook de Duitse en Franse spoorwegen hier aan meewerken om het netwerk sneller en beter te vergroten, komt er steeds meer animo voor. Men heeft het dan ook over het nieuwe TEE 2.0 netwerk door Europa. Vanuit Duitsland is dit al eerder geroepen en ook daar kijkt men naar nachttreinen richting Brussel en Parijs vanaf december 2023. De nachttrein van Zürich naar Rome zou oorspronkelijk pas in 2024 gaan rijden, maar dit is vervroegd naar 2022.

Uitbreiding nachttreinnetwerk Europa

Meer info omtrent de trajecten in Europa:
Nieuws: Mogelijk nieuwe nachttreinen vanuit Zwitserland tussen 2022 – 2024
Nieuws: twee nieuwe nachttreinen vanuit Zweden op de planning

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.