Groot aantal landen op ‘geel’ vanaf 10 juni 2021

WE MOGEN WEER!! Dat was mijn eerste gedachte na het lezen over de versoepelingen richting andere landen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanmorgen aangekondigd dat een aantal landen binnen Europa van ‘oranje’ naar ‘geel’ gaan. Welke landen zijn dit en wat houdt dit nu in?

Om welke landen gaat het?

Naast de landen Portugal, Finland, Ierland en IJsland, die al eerder de status ‘geel’ hadden gekregen, worden er meer landen aan het rijtje toegevoegd. Reizen naar Oostenrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Tsjechië, Polen, Slowakije en delen van Noorwegen is vanaf morgen weer geheel mogelijk. Dat deze landen de status ‘geel’ krijgen houdt in dat Nederlandse reizigers bij terugkeer naar Nederland geen negatieve coronatest nodig hebben en ook niet meer in quarantaine hoeven.

Wat als mijn bestemming er niet tussen staat?

Landen als België, Frankrijk, Zwitserland, Zweden en Spanje blijven voorlopig nog op ‘oranje’ staan, wat inhoudt dat er alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn. Helaas vallen vakanties hier dus niet onder, wat begrijpelijk is, maar erg jammer. Ondanks het feit dat deze landen staan te springen om ons te verwelkomen, bepaalt het ministerie welk land voor ons wel of niet te bezoeken is. Dit hangt allemaal af van het aantal besmettingen in een land. Als het aantal besmettingen boven de 150 op 100.000 inwoners ligt, dan staat het land op ‘oranje’, mocht het land daaronder komen, dan is de kans groot op een status ‘geel’. In dit geval zal je dus even moeten afwachten en hopen dat het in deze landen ook snel de goede kant op gaat.

Yes! Je kan nu weg… Waar kan je boeken?

Binnen Europa heb je meerdere mogelijkheden om tickets te kunnen boeken. Via NS International kan je voor de meeste bestemmingen in Europa wel terecht. Mocht je nu meerdere landen willen bezoeken, die allemaal op ‘geel’ staan, dan is het gebruik van een Interrail pas zeker een aanrader. Je kan ook een kijkje nemen in onze shop, waar wij veel aanbieders van tickets hebben staan.

LET OP!! Het advies voor deze landen kan altijd weer wijzigen. Hou daarom ook de website van het ministerie in de gaten.

Uitgelichte foto: ©chris ma on Unsplash

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.