Groot aantal landen op ‘geel’ vanaf 10 juni 2021

WE MOGEN WEER!! Dat was mijn eerste gedachte na het lezen over de versoepelingen richting andere landen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanmorgen aangekondigd dat een aantal landen binnen Europa van ‘oranje’ naar ‘geel’ gaan. Welke landen zijn dit en wat houdt dit nu in?

Om welke landen gaat het?

Naast de landen Portugal, Finland, Ierland en IJsland, die al eerder de status ‘geel’ hadden gekregen, worden er meer landen aan het rijtje toegevoegd. Reizen naar Oostenrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Tsjechië, Polen, Slowakije en delen van Noorwegen is vanaf morgen weer geheel mogelijk. Dat deze landen de status ‘geel’ krijgen houdt in dat Nederlandse reizigers bij terugkeer naar Nederland geen negatieve coronatest nodig hebben en ook niet meer in quarantaine hoeven.

Update 16 juni 2021: Vanaf 17 juni krijgen de volgende landen de status ‘geel’ en mag er naartoe gereisd worden. Het gaat hierbij om Zwitserland, Liechtenstein en een groot deel van Kroatië.

Update 23 juni 2021: Vanaf 24 juni zullen Frankrijk en Slovenië ook tot de lijst behoren van landen met de kleur geel of groen. Mondkapjes zijn op drukke plaatsen nog wel verplicht, let dus vooral op de regels van het land zelf als je naar deze landen reist.

Wat als mijn bestemming er niet tussen staat?

Landen als België, Frankrijk, Zweden en Spanje blijven voorlopig nog op ‘oranje’ staan, wat inhoudt dat er alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn. Helaas vallen vakanties hier dus niet onder, wat begrijpelijk is, maar erg jammer. Ondanks het feit dat deze landen staan te springen om ons te verwelkomen, bepaalt het ministerie welk land voor ons wel of niet te bezoeken is. Dit hangt allemaal af van het aantal besmettingen in een land. Als het aantal besmettingen boven de 150 op 100.000 inwoners ligt, dan staat het land op ‘oranje’, mocht het land daaronder komen, dan is de kans groot op een status ‘geel’. In dit geval zal je dus even moeten afwachten en hopen dat het in deze landen ook snel de goede kant op gaat.

Yes! Je kan nu weg… Waar kan je boeken?

Binnen Europa heb je meerdere mogelijkheden om tickets te kunnen boeken. Via NS International kan je voor de meeste bestemmingen in Europa wel terecht. Mocht je nu meerdere landen willen bezoeken, die allemaal op ‘geel’ staan, dan is het gebruik van een Interrail pas zeker een aanrader. Je kan ook een kijkje nemen in onze shop, waar wij veel aanbieders van tickets hebben staan.

LET OP!! Het advies voor deze landen kan altijd weer wijzigen. Hou daarom ook de website van het ministerie in de gaten.

Uitgelichte foto: ©chris ma on Unsplash

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.