De Gentse Winterfeesten

Ben jij nog niet helemaal in de kerstsferen? Dan wordt het hoogtijd dat je de kerstmarkt van Gent eens bezoekt! Gegarandeerd een kerstgevoel. Elk jaar vieren de Gentenaren feest tijdens de Genste winterfeesten, en dat kunnen ze goed. Gent is ook zonder kerst één van de gezelligste steden van België, maar in december en januari pakken ze extra uit met winterse taferelen.

Elk jaar zoeken Nick en ik naar de leukste kerstmarkten om met de trein te bezoeken, maar na vorig jaar waren wij eigenlijk wel een beetje ‘kerstmarkten moe’. Toch begon het ook dit jaar weer te kriebelen en besloten we toch maar weer de trein in te springen! En daar hebben wij geen moment spijt van gekregen. Gent heeft niet een typische kerstmarkt en Gent is ook zeker geen typische stad. Het is een stad voor levensgenieters.

>>> Boek hier je treinticket naar Gent via NS International <<<

Cava & mosselen

Tijdens de Genste winterfeesten wordt er van alles georganiseerd. Het is echt een waar feestje. Op elke plein vind je een gezellige kerstmarkt (ruim 140 kraampjes!), maar ook terrassen en restaurants doen leuk mee met het kerstgevoel. Er zijn overal ijsbanen te vinden, er is een kinderdorp en bij elke bezienswaardigheid is er wel weer wat te doen.

Veel mensen mopperen wel eens dat kerstmarkten zoveel op elkaar lijken. De gebruikelijke kerstmeuk, braadworsten en glühwein tentjes. Gelukkig is Gent echt een uitzondering op de regel. Bratwurst en Glühwein is er echt wel te vinden, maar de kerstmarkt bestaat vooral uit tentjes waar je lekkere bubbels kunt drinken, gecombineerd met een bordje oesters en mosselen. Foodies zullen deze kerstmarkt zeker waarderen.

Gentse winterfeesten

Prachtig kinderfeest

Nick en ik hebben geen kinderen, maar ik zou bijna willen dat ik er zelf een was. Meestal is een bezoekje aan een kerstmarkt voornamelijk rond slenteren door de drukte en hier en daar een hapje eten (en vooral drinken). Dit kan in Gent ook, maar het richt zich ook veel op kinderen. Zo zijn er veel ijsbanen waar je gratis mag schaatsen, een heel kinderdorp en het Gravensteen verandert in een sprookjesachtig kasteel. Elk jaar verandert het Gravensteen in een Winterwonderkasteel.

Sfeervol genieten

Gent haalt alles uit de kast tijdens de Gentse winterfeesten, maar Gent is van zichzelf ook al heel sfeervol. Het ‘Manhattan van de middeleeuwen’ staat vol historische monumenten, die vooral ’s avonds prachtig belicht worden. Licht en Gent gaan sowieso goed samen. Zoals gezegd is Gent echt een stad voor foodies en levensgenieters. Je kunt hier heerlijk eten, fantastisch drinken en feesten tot in de late uurtjes.

Met de trein naar Gent

Gent is goed te bereiken met de trein (anders schrijven wij er ook niet over). Vanaf Rotterdam doe je er ongeveer twee en een half uur over, met overstap op Antwerpen. Gent heeft twee stations: Gent-Dampoort en Gent Sint Pieters. Wij raden je aan om via Gent St. Pieters te reizen. Dit station ligt niet in het centrum (Dampoort ligt meer in de buurt), maar het station is erg bijzonder. Dit station werd in 1912 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1913 en is zeer mooi. Een enkele reis naar Gent kost ongeveer € 30,-. Kijk voor meer informatie op NS International.

Gentse winterfeesten

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.