Deze treinen brengen je deze winter naar de Alpen

Met de trein naar de wintersport. Het is één van de mogelijkheden om bij de prachtige bergen in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk te komen. Naast dat het goed is voor het milieu, is het ook nog is een ontspannende manier van reizen. Maar welke treinen rijden er eigenlijk?

#1. de Ski-Thalys

De Ski-Thalys vertrekt op een zaterdagochtend uit Amsterdam en kan ervoor zorgen dat je in de middag al op je eindbestemming bent zoals Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-la-Plagne, Landry of Bourg-St-Maurice.. De tickets voor de Ski-Thalys zijn te boeken via NS International. Als je vroeg boekt, dan betaal je voor een enkele reis ongeveer 65 euro. Omgerekend zou je voor een retour dus maar 130 euro betalen. Naast Amsterdam kan je eventueel ook opstappen op bij Schiphol en Rotterdam CS. Ook is er speciaal voor Ski-Thalys reizigers een bustransfer te boeken, deze sluit geheel aan op de aankomsttijden van de trein en ook deze zijn online te boeken.

#2. TUI Ski Express

De TUI Ski Express vertrekt uit Amsterdam met daarbij één tussenstop op Utrecht CS. Na Utrecht dat de trein zonder vaste stop doorrijden richting Oostenrijk. De trein komt bij Wörgl het prachtige Oostenrijk binnen en splitst zich daar in twee delen. Eén treindeel rijdt naar Tirol en het andere deel naar het Salzburgerland, waarna de trein bij diverse wintersportplaatsen als Gerlos, Zell am See, Kirchberg, Söll, Niederau en Westendorf stopt. De Ski Express zal elke vrijdag om 17:30 vertrekken van 23 december 2022 tot en met 31 maart 2023. Het is vanaf 1 september simpel online te boeken via TUI wintersportreizen. Lees hier meer over de TUI Ski Express.

#3. Nightjet naar Oostenrijk en Zwitserland

De Nightjet is een nachttrein die rijdt vanuit Amsterdam, via Utrecht en Arnhem, naar Innsbruck en Wenen in Oostenrijk of Basel en Zurich in Zwitserland. Ontspannen op vakantie gaan, uitgerust aankomen in de Alpen en dan gelijk de piste op. Dat is een korte omschrijving voor een reis met deze nachttrein. De treinen vertrekken in één geheel uit Nederland en zullen onderweg, na een aantal stops in Duitsland, splitsen in meerdere delen naar de verschillende bestemmingen. Het boeken van tickets kan via NS International. Lees hier meer over de Nightjet naar Oostenrijk (de Nightjet naar Zwitserland is vergelijkbaar).

Meer treinen volgen

Naast de bovenstaande (nacht)treinen, komen er binnenkort nog meer treinen bij met bestemmingen door heel Europa. Helaas rijden deze (nacht)treinen nog niet en/of is er nog geen duidelijkheid wanneer deze gaan rijen.
European Sleeper naar Praag (via Berlijn) –> Vertrekdatum is uitgesteld en nieuwe datum is nog niet bekend.
SUNWEB nachttrein –> Het is bekend dat deze trein gaat komen in samenwerking met European Sleeper. Helaas zijn er nog geen concrete details bekend.
GreenCityTrip.nl –> Deze treinmaatschappij (onderdeel van FlyWise) heeft nachttreinen rijden naar meerdere bestemmingen binnen Europa, maar dit zijn voornamelijk stedentrips of losse tickets. Maar mogelijk biedt het jou wel mogelijkheden. Klik hier voor meer info.

Hoofdfoto – ©Reizen met de trein

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.