Alles wat je moet weten over de Nightjet naar Oostenrijk

Het is zover! De Nightjet zal vanaf 25 mei gaan rijden tussen Nederland en Oostenrijk. Na een aantal jaar vertrekt er dus eindelijk weer een nachttrein uit Nederland. In dit artikel alle informatie die je wilt weten omtrent de Nightjet.

De Nightjet naar Oostenrijk

De Nightjet is een nachttrein die zal gaan rijden vanuit Amsterdam, via Utrecht en Arnhem, naar Innsbruck of Wenen. De trein zal in één geheel vertrekken uit Nederland en zal onderweg, na een aantal stops in Duitsland, splitsen in de stad Neurenberg. Vanaf hier zal een deel via München naar Innsbruck rijden en het andere deel zal naar Wenen rijden. Tijdens de reis naar Nederland zal de trein worden samengevoegd in Neurenberg en uiteindelijk als één trein in Nederland aankomen. Na een paar jaar geen vertrekkende nachttreinen uit Nederland, bleek dat de vraag toch aanwezig was. Met de terugkomst van de nachttrein krijgen we weer mogelijkheden om per trein naar Oostenrijk te reizen, daar deze trein dagelijks zal gaan rijden.

Nightjet – ©Harald Eisenberger (via ÖBB)

De reistijden

Er is goed nagedacht over de reistijden, dus vertrek- en aankomsttijden, van de Nightjet. De trein vertrekt op een mooie tijd vanuit Nederland of Oostenrijk en je hoeft ook niet vreselijk vroeg op te staan als je aankomst in Nederland of Oostenrijk. Vanuit Nederland vertrekt de trein om 19:30 vanaf Amsterdam Centraal, waarna het om 19:57 in Utrecht en om 20:31 in Arnhem aankomt en een paar minuten later weer vertrekt. De volgende ochtend komt de trein om 09:14 in Innsbruck en 09:19 in Wenen aan. Voor de gehele dienstregeling van de Nightjet, kan je onze artikelen over de reistijden bekijken. Voor Amsterdam – Innsbruck v.v. klik hier en voor Amsterdam – Wenen v.v. klik hier.

Verschillende coupés en de prijzen

De Nightjet is niet een simpele trein met alleen maar zitplaatsen. Daar het een nachttrein is, beschikt de trein ook over slaapplaatsen. De trein heeft daardoor verschillende coupés met de daarbij behorende verschillende prijzen. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om één zit/slaapplaats te boeken of de gehele coupé. Bij de laatste optie, betaal je ook voor de andere plekken in je coupé. Het is duurder, maar geeft je wel meer privacy. De goedkoopste plaats die de Nightjet te bieden heeft is de zitplaats en deze kost je €29 p.p. voor een enkele reis. Na de zitplaats volgen de ligplaats voor €59 (in 6-persoons coupé) of €69 (in 4-persoons coupé) en de meeste luxe slaapplaats bevindt zich in een 3-persoons coupé en kost je rond de €89. Onze tip in deze: boek op tijd! Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je ticket.

(v.l.n.r.) Zitrijtuig, ligrijtuig en slaaprijtuig – ©Harald Eisenberger (via ÖBB)

Waar te boeken?

Nu heb je waarschijnlijk net als wij enorme zin om te trein te pakken en dat kan! Het boeken van deze tickets is vrij simpel en kan gewoon online. Tickets voor de Nightjet zijn te boeken via twee websites, namelijk NS International of Nightjet. De website van NS International is in het Nederlands, de website van de Nightjet in het Engels (of Duits).

Hoofdfoto: © Simon Tartarotti on Unsplash

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.