Wintersport in Frankrijk met de trein

Je zal nog maar voor de keuze staan. Wel of niet op wintersport dit jaar. Wij horen het steeds vaker: “we willen wel, maarja… De auto (red: winterbanden, sneeuwkettingen, etc), files, lang rijden. Vliegen is ook niet prettig, je kan weinig meenemen.” Oplossing is simpel… Pak de trein!

De trein is goedkoper

Waar je met een afgeladen auto al gauw rond de €300 (heen en terug) kwijt bent aan alleen de brandstof, kan je met de trein veel goedkoper uit zijn. Dit hangt natuurlijk geheel af van het moment van boeken, daar ver vooruit boeken toch vaak goedkoper blijft dan last minute. Gemiddeld ben je nu voor een retour ticket richting de Franse Alpen rond de €150 – €170 kwijt. Daarbij kan je uiteraard ook gewoon een koffer, handbagage en je eigen ski’s meenemen. Extra voordeel buiten de lagere kosten? Je komt uitgerust aan, je kan genieten van het uitzicht en op plaats van bestemming kan je vaak vanuit de trein zo de piste op.

De Franse Alpen

De Franse Alpen zijn vanuit Nederland rechtstreeks te bereiken met de trein. Vanaf 21 december t/m 14 maart vertrekt er elke zaterdag een Thalys richting de Alpen met als eindbestemming Bourg-Saint-Maurice. Het stopt daarbij op een aantal tussenliggende stations, vanuit waar er uiteraard OV beschikbaar is om in de andere omliggende dorpjes te geraken. Met tijdig boeken is er nog korting te verkrijgen op de skipas, skimateriaal of een verblijf. Klik hier of hieronder om te boeken!!

Uitgelichte foto: ©Bernard Pépellin CC BY-SA 3.0

Nick (33) heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!