Wintersport in Frankrijk met de trein

Je zal nog maar voor de keuze staan. Wel of niet op wintersport dit jaar. Wij horen het steeds vaker: “we willen wel, maarja… De auto (red: winterbanden, sneeuwkettingen, etc), files, lang rijden. Vliegen is ook niet prettig, je kan weinig meenemen.” Oplossing is simpel… Pak de trein!

De trein is goedkoper

Waar je met een afgeladen auto al gauw rond de €500 (heen en terug) kwijt bent aan alleen de brandstof en tol, kan je met de trein veel goedkoper uit zijn. Dit hangt natuurlijk geheel af van het moment van boeken, daar ver vooruit boeken toch vaak goedkoper blijft dan last minute. Gemiddeld ben je nu voor een retour ticket richting de Franse Alpen rond de €100 – €200 per persoon kwijt. Tickets zijn vanaf 6 oktober verkrijgbaar vanaf €65 voor volwassenen (enkele reis). Daarbij kan je uiteraard ook gewoon een koffer, handbagage en je eigen ski’s meenemen. Extra voordeel buiten de lagere kosten? Op wintersport met de trein is heerlijk. Je komt uitgerust aan, je kan genieten van het uitzicht en op plaats van bestemming kan je vaak vanuit de trein zo de piste op.

De Franse Alpen

Op wintersport met de trein, het is zo simpel. De Franse Alpen zijn vanuit Nederland rechtstreeks te bereiken met de trein. De Thalys zal vanuit Nederland in het seizoen 2022/2023 op de zaterdagen naar de Alpen rijden, maar alleen tijdens de kerst- en voorjaarsvakanties. De Thalys richting de Alpen met als eindbestemming Bourg-Saint-Maurice stopt daarbij op een aantal tussenliggende stations, vanuit waar er uiteraard OV beschikbaar is om in de andere omliggende dorpjes te geraken. Met tijdig boeken is er mogelijk nog korting te verkrijgen op de skipas, skimateriaal of een verblijf. Boeken is mogelijk vanaf 6 oktober 2022. Klik hier of hieronder om te boeken!!

Reisdata + aankomst- en vertrektijden

De Thalys van Amsterdam naar Bourg St. Maurice rijdt op zaterdagen vanaf 24 december – 18 maart 2023 en de Thalys van Bourg St. Maurice naar Amsterdam rijdt zaterdagen vanaf 31 december – 25 maart 2023.

Geïnteresseerd in Oostenrijk met de trein? Lees hier het artikel over de nieuwe Nightjet naar Innsbruck en Wenen!

Uitgelichte foto: ©Bernard Pépellin CC BY-SA 3.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.