Reistip: Waar kan je online treintickets boeken?

Als je tegenwoordig online zoekt naar treintickets zijn er veel treinmaatschappijen waar je treintickets kan boeken. Soms zijn het er zoveel dat je het overzicht kwijtraakt en niet meer weet waar je moet kijken. Hierbij onze nieuwe reistip. Reistip: Waar kan je online treintickets boeken?

NS International

We zijn natuurlijk hartstikke blij dat we vanuit ons kleine kikkerlandje met de trein (Thalys, Eurostar & ICE) zo de grens over zijn, echter zijn ze niet altijd de goedkoopste qua treintickets. Toch hebben ze bij NS International vaak leuke aanbiedingen m.b.t. kerstmarkten, stedentrips of vakanties. Het voordeel van NS International is dat ze wel het beste op de hoogte zijn van spoorwerkzaamheden in de Benelux.

NS Zakelijk

We schrijven natuurlijk veel over reizen in Europa en er zelfs buiten. Echter is er in Nederland ook veel te zien. Voor reizigers die in Nederland veel met de trein reizen voor hun werk is een NS Business Card of de mogelijkheid van reizen op rekening een optie. Dit laatste is ook mogelijk met een gewone OV kaart binnen Nederland.

Deutsche Bahn

Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat het boeken van tickets bij de treinmaatschappij(en) van het land waar je heen reist soms goedkoper kan zijn dan in ons eigen land. Hierbij hou ik dan geen rekening met eventuele aanbiedingen of kortingen. Een treinticket naar Duitsland boeken kan gewoon bij de NS, echter kan het reizen in Duitsland goedkoper zijn als je de tickets boekt via de DB zelf.

OUI.SNCF

Waar we in Duitsland de DB hebben, hebben we in Frankrijk de SNCF. Via hun website: OUI.SNCF, kan je ook mooie reizen vinden. Zij bieden veel dezelfde aanbiedingen als NS International, maar hebben dan ook weer mooie aanbiedingen en kortingen voor treinreizen binnen de Franse grenzen. Zeker waard om het even te bekijken.

Visit Britain

Groot-Brittannië kent veel verschillende treinmaatschappijen en je moet vaak opletten bij welke maatschappij je je tickets koopt. Je kan namelijk met bepaalde tickets niet met elke trein mee. Daarom hebben ze de BritRail Passen. Met deze passen kan je praktisch gezien met elke trein mee in Groot-Brittannië. De nachttrein vanuit Londen naar Schotland en de Eurostar vallen hier helaas niet onder. Tickets voor de Eurostar boek je via NS International. Voor de nachttrein op de website van de Caledonian Sleeper.

Omio

Omio is een website waar je voor alle bovenstaande landen tickets kan kopen, zowel voor de trein, als bus als het vliegtuig. Dus goed opletten als je de site bezoekt, dat je wel een treinticket boekt natuurlijk. Je kan op de website van Omio dus ook mooi ticketprijzen vergelijken en dan weet je al snel waar je de goedkoopste tickets kan kopen.

Interrail

Interrail is weer een slag apart van alle bovenstaande websites. Het biedt namelijk tickets aan voor zowel één land als voor geheel Europa. Op de website van Interrail kan je een mooi overzicht vinden van alle bestemmingen/landen waar de ticket geldig is (en dat zijn er heel veel). Via onderstaande banner kan je zelfs 15% korting krijgen op een global pass waarmee je Europa kan gaan ontdekken.

Uitgelichte foto: © Andrew Bowden – CC BY-SA 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.