5x mooie treinreizen naar Duitsland

We zijn tegenwoordig steeds meer bezig met het milieu. Daarbij komen treinreizen binnen Europa steeds vaker voor en in beeld bij veel reizigers. Daarom hebben we een lijstje opgesteld met 5 mooie treinreisbestemmingen in Duitsland, die makkelijk binnen een dag te bereiken zijn.

Kiel

We kennen Kiel als de grootste en meeste noordelijke havenstad van Duitsland. Naast dat het tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog de haven van de Duitse Marine was en daardoor zwaar gebombardeerd is, biedt het meer dan genoeg bezienswaardigheden voor een weekendje weg. Neem de St. Nicolas kerk, het is het oudste gebouw in de stad en stamt uit de 13e eeuw. Ook kan je er een U-boot uit de Tweede Wereldoorlog bezichtigen. Naast wat geschiedenis, een gigantisch winkelcentrum en cultuur heeft de stad elk jaar de Kiel Regatta. De Kiel Regatta of Kiel Week is het grootste zeilschip evenement ter wereld en vind altijd plaats in juni. Genoeg te doen zou ik zeggen. Kiel is per trein binnen 7 uur te bereiken, al heb je wel wat overstap moment onderweg.

München

Als ik zeg München, dan hoor ik vaak de woorden als ‘Tweede Wereldoorlog’, ‘Oktoberfest’, ‘Bayern München’, ‘BMW’ of de ‘gijzeling tijdens de Olympische Spelen in 1972’. Dit zijn natuurlijk maar een paar woorden, wat maar een klein deel van deze stad omschrijft. De stad heeft een lange geschiedenis en het historische centrum is erg mooi, maar helaas niet zo oud. Het is na de Tweede Wereldoorlog geheel opnieuw opgebouwd, nadat het compleet platgebombardeerd was. Verder biedt de stad veel cultuur, geschiedenis, goed eten en bier. Naast het bezoeken van kerken, kastelen, musea is ook zeker het Oktoberfest een aanrader. Deze vindt altijd plaats van half september tot begin oktober op de Theresienwiese. München is per trein binnen 8,5 uur te bereiken, met uiteraard een overstap.

Mainz

De stad Mainz, dat te vinden is op de kruising van de rivieren de Rijn en de Main, heeft een enorme lange geschiedenis. Het is ooit begonnen met een Keltisch dorp, dat uitgroeide tot een Romeins Fort en sindsdien altijd heeft bestaan. Daarnaast was Mainz al zeer vroeg in de tijd een Bisdom en de uitvinder van de boekdrukkunst is er geboren. Een stad vol met prachtige kerken, Romeinse ruïnes en een bijzondere manier in het gebruik van straatnamen wat dateert uit 1853. Mainz is zeker een aanrader om te bezoeken en kan al binnen 4 uur met de trein bereikt worden.

Wolfenbüttel

Als je echte vakwerkhuizen in overvloede wilt zien, dan is Wolfenbüttel de place-to-be! Deze stad staat namelijk bekend om het hebben van de meeste vakwerkhuizen en stad krijgt hierdoor echt een middeleeuws karakter. Naast de mooie vakwerkhuizen, heeft de stad ook nog een gigantisch kasteel. Naast Schloss Wolfenbüttel bevindt zich in deze stad ook een gigantische bibliotheek, namelijk de Hertog-August-bibliotheek met zelfs teksten die teruggaan tot in de Gotische tijd. Grappig feitje is dat de stad ook een paar ‘grachten’ heeft, zoals wij die kennen. Deze stad heeft veel te bieden voor geschiedenisfanaten en is binnen 6 uur met de trein te bereiken.

Dresden

Dresden, een gigantische stad aan de Elbe in het oosten van Duitsland, is een schat aan geschiedenis en cultuur. Dresden bestaat al zeer lang en heeft door de tijd heen veel meegemaakt en daar is gelukkig ook nog veel van te zien. Het heeft 9 paleizen, tientallen musea, prachtige pleinen en vergeet de Fürstenzug niet. Dit laatste geeft een beeld weer van alle vorsten van de Wettin familie tot 1918. Ook heeft het de enige bergzweefbaan dat 2 delen van de stad verbindt en heeft het de geheel glazen Volkswagen fabriek in de stad staan. Daarnaast kan je bij de vele pleinen lekker eten en genieten van alles om je heen. Dresden is met de trein binnen 9 uur te bereiken.

Hoteltips

Alle bovenstaande steden hebben mooie hotels om in te verblijven en natuurlijk voor ieder wat wils. Wij boeken vaak via Booking.com en raden dit dan ook zeker aan om te doen.

Booking.com

Met de trein

Zoals omschreven zijn alle steden per trein te bereiken. Tickets zijn te boeken via de Deutsche Bahn of NSInternational.nl, waarbij ook alle reisinformatie wordt gegeven.

Uitgelichte foto: ©Rob Dammers – CC BY 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.