DOEN! 3x mooie treinreizen in Duitsland

Treinreizen in Duitsland. Wij hebben al vele keren met de trein door Duitsland mogen reizen. Tijdens deze reizen kom je dan ook mooie routes tegen die aan iedereen aan te raden zijn. Of je nu van treinreizen houdt of niet, deze spoorlijnen bieden meer dan alleen een reis van A -> B.

Linke Rheinstrecke

Als we het hebben over de Linke Rheinstrecke , dan hebben we het over de spoorlijn van Keulen naar Mainz. Deze route draagt deze naam omdat de spoorlijn vrijwel geheel langs de rivier de Rijn loopt. Vanaf vertrek kijk je je ogen uit. Vele schepen op de Rijn, maar ook de prachtige landschappen, de kastelen die uitkijken over de Rijn en vele wijngaarden. Om wat cultuur te snuiven kan je uitstappen bij Sankt Goarshausen en breng je een bezoek aan de hoge rots Lorelei of om even te genieten van een wijntje afkomstig van de vele wijngaarden in de regio. De reis neemt ongeveer 1,5 – 2 uur in beslag en een ticket kost ongeveer rond de €17 – €20.

© Rob Dammers CC BY 2.0

Zwarte Woudlijn

Het grootste natuurgebied van Duitsland, het Zwarte Woud, is zeer indrukwekkend om te zien en om doorheen te reizen. Vanuit Karlsruhe vertrekt er een trein die dwars door het Zwarte Woud, heen rijdt. Deze spoorlijn, ruim 150 km lang, voert je langs oude boerderijen, wijngaarden, kastelen, donkere dennenbossen en spectaculaire rotsformaties. Hierbij wordt er een klim gemaakt van bijna 650 meter waarbij ook de Bodensee gepasseerd wordt. Een ander hoogtepunt is de Triberger Wasserfalle, een geweldige waterval nabij Triberg. Zeker de moeite waard. De reis duurt gemiddeld 3 uur en een ticket kost ongeveer rond €20 (enkele reis).

©Christopheri CC BY-SA 2.0

De Brockenbahn, Harzquerbahn en de Selketalbahn

In het Harzgebergte zijn er een 3-tal smalspoorbanen terug te vinden, alleen met een verschillende spoorlijn door het gebergte heen. De Harzquerbahn en de Selketalbahn worden dagelijks gebruikt door zowel toeristen, als inwoners uit de regio. Op deze spoorlijnen worden alleen stoomlocomotieven ingezet voor de toeristentreinen. De Brockenbahn is de spoorlijn die door het Harz gebergte naar de top van de berg Brocken loopt. De spoorlijn is 19 km lang en wordt geheel bereden door stoomlocomotieven. Vanaf de top van de Brocken heb je een mooi uitzicht over het Harzgebergte, het is ook de hoogste berg van de regio. De reistijden verschillen een beetje, de snelste trein kan binnen 49 minuten boven zijn, andere doen er wat langer over. De prijs voor een ticket ligt rond de €30 (enkele reis 2019) en voor een retour op €45 (prijzentabel 2019).

Brockenbahn – ©Chop1n CC BY-SA 2.0

Uitgelichte afbeelding: © Tobias Nordhausen CC BY 2.0

Op zoek naar andere bestemmingen in Duitsland die het bezoeken waard zijn? Lees dan ook ons artikel over 5x mooie treinreizen naar Duitsland

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.