Doen! 6x bestemmingen met de nachttrein

Waar de NightJet zich vooralsnog alleen richt op Oostenrijk en Zwitserland, kent de nachttrein van GreenCityTrip.nl op dit moment als enige nachttrein meer dan twee Europese bestemmingen. De trein heeft namelijk ook bestemmingen in Scandinavië, Italië, Tsjechië en Duitsland. Opstappen doe je heel makkelijk in Amsterdam of Utrecht!

Italië

Het land van de pizza’s, pasta’s en natuurlijk koffie! Italië is een prachtig land, waar ook deze nachttrein naartoe rijdt. Wat denk je van een leuke stedentrip naar dé modestad Milaan? Of geniet van het prachtige Venetië terwijl je over de Rialtobrug loopt. Zo is ook Bologna, de rode stad van Italië, een stedentrip waard. Zo heb je ook de mogelijkheden tot een bezoek aan het Comomeer, de mooie stad Florence, Verona of Bolzano. Deze stad bevindt zich dicht bij de Alpen, maar weet toch de Italiaanse sfeer over te brengen.

Greencitytrip Nightjet nachttrein
Venetië – ©Reizen met de trein

Duitsland

De Duitse hoofdstad Berlijn is naast Dresden één van de twee bestemmingen welke bereikbaar zijn met de nachttrein. In Berlijn vind je praktisch gezien alles. Denk aan geschiedenis, tot cultuur en culinair tot lekker winkelen. Ook makkelijk bereikbaar overdag via NS International. Dresden is een wat ander verhaal. Het wordt niet voor niets het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. Geschiedenis en cultuur is hier overal wel te vinden. Uiteraard kan je hier ook gewoon winkelen en lekker eten.

Greencitytrip Nightjet nachttrein
Dresden – ©Jiuguang Wang – CC BY-SA 2.0

Oostenrijk

Waar alleen de Nightjet op Zwitserland rijdt, delen zowel GreenCityTrip en de Nightjet Oostenrijk als bestemming. Zo is Wenen een prachtige bestemming om met de trein heen te reizen. Er is zoveel te zien in deze oude stad, naast dat er genoeg te zien is, is het het ook zeker waard om een bezoekje te brengen aan winkels, met name de winkels met chocolade. Beide nachttreinen vullen elkaar goed aan. Waar de Nightjet ook nog op Innsbruck rijdt, heeft de GreenCityTrip bestemmingen als Linz en Salzburg. Beide hele mooie steden om een bezoekje aan te brengen.

Greencitytrip Nightjet nachttrein
Salzburg – ©Reizen met de trein

Tsjechië

Hoewel ook de European Sleeper op Praag wilt gaan rijden, is op dit moment alleen de nachttrein van GreenCityTrip de enige nachttrein die op deze bestemming rijdt. Praag is een stad die zeker een bezoek waard is, het staat ook niet voor niets bekend als de Gouden stad. Praag is de afgelopen eeuwen ongeschonden doorgekomen, wat veel geschiedenis met zich meebrengt. Een lust voor het oog! Vergeet overigens niet om ergens goed te eten en een lekker Tsjechisch biertje te drinken.

Zweden

Met de trein naar Zweden! Dit is natuurlijk al lang mogelijk, als je het niet erg vind om een aantal keer over te stappen. Gelukkig hebben we nu ook de nachttrein naar Zweden met wel twee bestemmingen! We kunnen kiezen uit Malmö en Göteborg. De eerste genoemde is een heerlijke rustige stad, welke veel te bieden heeft. Het ligt bij de Öresundbrug, waardoor Kopenhagen ook makkelijk te bereiken is. Göteborg is een zeer groene stad en dit is wel te merken aan autovrije wijken, maar ook aan ’s werelds grootste aquaria en wel 18000 m2 aan regenwoud welke in het museum Universeum te vinden zijn. Zeker een bezoek waard!

Denemarken

Als we denken aan Denemarken, dan wordt er al snel gedacht aan Kopenhagen. Dit is een fijne bestemming om per nachttrein te bezoeken. Kopenhagen heeft een toerist veel te bieden, denk hierbij aan de prachtige haven, maar ook de herinneringen aan Hans Christian Andersen, zoals het beeldje van de zeemeermin uit 1913 en natuurlijk zijn sprookjes. Daarnaast is er veel geschiedenis en cultuur terug te vinden in de vorm van kastelen en forten. Mocht je hier niet van houden, dan kan je er gelukkig ook prima winkelen en eten.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.