Deze winter met de TUI Ski Express naar de Alpen

Sinds mei dit jaar heeft TUI al meerdere nachttreinen rijden naar Europese bestemmingen. Dit aanbod wordt nu fors uitgebreid met de TUI Ski Express met als bestemming de Alpen en dat rechtstreeks vanuit Nederland. Nog niet alle details zijn bekend, maar dit weten we al.

Reisdata en stopplaatsen

De nieuwe TUI Ski Express zal rond 17:30 gaan vertrekken uit Amsterdam met daarbij één tussenstop op Utrecht CS om 18:10. Na Utrecht dat de trein zonder vaste stop doorrijden richting Oostenrijk. De trein komt bij Wörgl het mooie Oostenrijk binnen en splitst zich daar in twee delen. Eén deel rijdt naar Tirol en het andere deel naar het Salzburgerland, waarna de trein bij diverse wintersportplaatsen als Zell am See, Gerlos, Söll, Niederau, Kirchberg en Westendorf stopt. De Ski Express zal elke vrijdag vertrekken vanaf 23 december 2022 tot en met 31 maart 2023.

Waarom op wintersport met de trein

Dit heeft zeer veel praktische redenen, maar het is vooral een comfortabel en alternatief vervoersmiddel. Zo zegt Arjan Kers, general manager TUI Nederland: “Voor een aantal bestemmingen is de trein een mooi alternatief vervoersmiddel. Vakantiegangers willen vooral comfortabel en gemakkelijk reizen, het is aan ons om dat bij elkaar te brengen. En het moet niet blijven bij goede intenties en mooie woorden, maar we moeten onze reizigers een concreet aanbod doen. Ik zie de TUI Ski Express als een zeer waardevolle aanvulling op ons aanbod wintersportreizen.”

Dat is natuurlijk nog niet alles. Het mooie aan de nachttrein is het reizen door de nacht. Terwijl jij lekker ligt te slapen, rijdt de trein al richting jouw eindbestemming in Oostenrijk. Voordeel aan boeken via TUI is dat je de dag van aankomst direct kan gaan skiën, want de skipas is inbegrepen bij de wintersportreizen van TUI. Daarnaast heeft het reizen met de trein nog vele andere grote voordelen:

  • Alle bagage gaat mee zonder extra kosten
  • Je bent met elkaar relaxed en gezellig onderweg
  • Je slaapt tijdens de reis en komt uitgerust aan, klaar om te gaan skiën of snowboarden.
  • De eerste nacht breng je door in de trein in je slaapcoupé met (uitklap)bedden Er is keuze uit diverse klasses en soorten van comfort, van een gedeelde coupé tot een privé coupé (zie website).
  • Je reist op een duurzamere manier naar je vakantieadres.
  • Het is vanaf 1 september simpel online te boeken via TUI wintersportreizen.
©TUI.nl

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.