5 topbestemmingen om nu met de trein te bezoeken

Vanaf 1 juli mogen we eindelijk weer treinreizen voor ons plezier en niet enkel wanneer het noodzakelijk is. Hoe het treinreizen in dit coronatijdperk werkt, leggen we je uit. Ook tippen we enkele leuke bestemmingen om met de trein heen te gaan.

Parijs

Parijs is een bijzondere stad met zijn eigen karakteristieke sfeer. Geniet van de mooie en bijzondere gebouwen en monumenten vol van de Franse geschiedenis, de Eiffeltoren, de Sacré-Coeur en al de kleine gezellige pleintjes vol met cafés, boetiekjes, kunstenaars en rommelmarkten. Lekker genieten van de Franse keuken en de heerlijke wijnen met uitzicht op de Seine. Parijs is makkelijk te bereiken per trein. Vanaf Amsterdam of Rotterdam reis je rechtstreeks naar de stad van de liefde en dit voor maar €35 enkele reis! Boek hier je ticket! Onthou! Vroeg boeken = voordelig reizen!

Berlijn

“Ich bin ein Berliner!” Deze uitspraak deed J.F. Kennedy in 1963 in het deel van het toenmalige West-Berlijn. Door de muur heeft Berlijn zich tientallen jaren door de verdeling op 2 manieren ontwikkeld. Na het vallen van de muur kwam de stad samen, wat zorgt voor een bijzondere sfeer in deze stad. De stad heeft zoveel te bieden in de vorm van cultuur en historie van de 19e en 20e eeuw, je zal je hier niet snel vervelen. Denk hierbij aan de Brandenburger Tor, de Kurfürsterdamm, het Kaufhaus des Westens dat veel boetiekjes herbergt of het Friedrichstadt Palast. Een machtig mooi theater in het midden van de stad. Berlijn heeft veel te bieden als stad, zowel overdag als in de nacht. Berlijn is makkelijk te bereiken per trein. Vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Berlijn via Amersfoort en dit voor maar €38 enkele reis! Boek hier je ticket! Onthou! Vroeg boeken = voordelig reizen!

Brandenburger Tor – ©Thomas Wolfe CC-BY-SA 3.0

Brussel

De Grote Markt van Brussel werd door de Franse schrijver Victor Hugo gezien als één van de mooiste pleinen van de wereld. Het staat dan ook sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het plein wordt gedomineerd door prachtige gebouwen, waaronder het stadhuis, wat goed laat zien wat een rijke stad Brussel geweest is. Natuurlijk heeft Brussel meer te bieden dan alleen de Grote Markt, de kerstmarkt en de historie van de stad. Ook op culinair gebied heeft het invloeden van 2 kanten, namelijk Vlaanderen en Wallonië en vergeet dan vooral de Belgische bieren niet. Brussel is heel makkelijk te bereiken. Vanuit Amsterdam reis je rechtstreeks, via Rotterdam, naar Brussel. En dat voor maar €25 enkele reis! Boek hier je ticket! Onthou! Vroeg boeken = voordelig reizen!

5 topbestemmingen om nu met de trein te bezoeken

Luxemburg

Luxemburg? Per trein? Ja zeker!! Ondanks dat Luxemburg een erg klein land is, is het heel divers. Het heeft een compleet eigen cultuur en geschiedenis, maar wel met invloeden uit Duitsland, België en Frankrijk. Het grootste gedeelte van het land is per trein te bezoeken. Eén gigantisch groot voordeel van reizen met de trein door Luxemburg… Het is geheel gratis! Reizen in de 2e klas is gratis, reizen in de 1e klas kost je €3-€6 voor een dagticket.
Het reizen van Amsterdam naar Luxemburg kost je ongeveer 5 uur en heeft één overstap in Brussel. De reis kost je rond de €38 enkele reis! Boek hier je ticket! Onthou! Vroeg boeken = voordelig reizen! Vergeet ook niet onze treingids over Luxemburg te lezen.

Antwerpen

Antwerpen! Levendig, werelds en voor echte foodies. Een stad waar winkelen en cultuur makkelijk gecombineerd kan worden met een uitstekende maaltijd en een heerlijk koud biertje. Ondanks dat kan Antwerpen ook lekker truttig zijn. Vooral tijdens de kerstmarkt. Uiteraard biedt de stad meer dan dat. Het gedeelte rondom de kathedraal is erg historisch met kleine straatjes en verborgen hofjes. De kathedraal zelf biedt een tentoonstelling van schilderijen van Rubens en andere meesterwerken. Wil je echt verdwalen in historisch Antwerpen, bezoek dan de Vlaeykensgang. Dit is een steeg uit de 16e eeuw. Als je daar binnenloopt reis je bijna terug in de tijd. Ander leuk weetje, er zitten hier een paar goede restaurants verborgen! Antwerpen is simpel te bereiken per trein. Rechtstreeks vanaf Amsterdam, via Rotterdam, ben je in Antwerpen en dat voor maar €20 enkele reis! Boek hier je ticket! Onthou! Vroeg boeken = voordelig reizen!

5 topbestemmingen om nu met de trein te bezoeken

Veiligheid tijdens het reizen met de trein

Elke passagier die reist naar en binnen België, Duitsland en Frankrijk moet verplicht een mondkapje hebben om aan boord van de trein te kunnen en mogen gaan. Dit geldt voor deze landen overigens binnen het gehele ov! Catering aan boord kan gesloten zijn of er is alleen een mogelijkheid tot afhalen. Meer informatie is aan boord van de trein te vinden. Altijd verstandig om zelf wat te eten en te drinken mee te nemen. The ICE en Thalys lounges op de stations kunnen ook gesloten zijn.

Uitgelichte afbeelding: ©Rob Dammers CC BY 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Comments

  1. Maartje Beantwoorden

    Hoi Nick, gelukkig gaan deze verbinding inderdaad gewoon weer ondanks de corona. Leuke informatieve website, met zo te lezen veel kennis.
    Groeten Maartje

  2. Arjan Beantwoorden

    Mooi stuk!! Gelukkig kan het weer.
    Let wel op… een sjaal is zeker in Duitsland niet toegestaan op dit moment het moet daar een medisch mondmasker zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.