5x gave cabview video’s – Europa – deel 2

Het is niet meer weg te denken van het internet, de mooie cabview video’s die door vele machinisten worden gedeeld op bijvoorbeeld YouTube. Deze video’s geven een unieke kijk op wat de machinist eigenlijk voor zich ziet. Er zijn zoveel cabview videos van verschillende landen, we zullen er meerdere met jullie delen. Dit keer deel 2, mocht je deel 1 gemist hebben, klik dan hier!

Eurocity Warschau (Polen) – Bohumín (Tsjechië)

Dit is een video van de reis in de cabine van de EP09-locomotief met de Eurocity 116 “Praha” trein op het traject van Warschau in Polen naar Bohumín in Tsjechië.

Venetië – Verona in Italië

Een cabview langs de lijn Venetië – Verona, oostelijk deel van de lijn Venetië – Milaan, aan boord van de EC 86 van ÖBB / DB.
©ec_traindriver

Košice – Bratislava in Slowakije

Een cabview langs van het traject Košice – Bratislava in Slowakije.

Zaragoza – Canfranc in Spanje

Deze bijna vier uur durende documentaire toont de hele route in realtime die de populaire “Canfranero” -spoorlijn aflegt. 218,39 kilometer van de volledige route afgelegd door de trein, met het enige standpunt van de bestuurder, vanaf het vertrek vanaf het station Zaragoza-Delicias tot de aankomst op het internationale station Canfranc, dat de 90ste verjaardag viert van zijn inauguratie. Canfranc is een gigantisch station dat geheel leegstaat, klik hier voor meer over Canfranc.

Belgrado – Servië

Cabview van het grootste rangeerstation op de Balkan, via het centraal station van Belgrado naar het station Belgrado Dunav. Deze rit vindt plaats via een zeer complex spoorwegknooppunt in Belgrado, over vele stations, knooppunten en scheidingslijnen. Een belangrijk deel van de spoorlijnen loopt door de centrale delen van Belgrado. Een bijzonder interessant onderdeel is de niet-geëlektrificeerde spoorlijn door de voetgangers-, kustgebieden van de stad, langs de rivier de Donau en rond het fort Kalemegdan.

Uitgelichte foto: Photo by Onur K on Unsplash

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.