Video: De reis door de 100 dalen – Centovalli Express

De Centovalli Express, ook wel Centovallina of Vigezzina genoemd, verbindt de steden Locarno en Domodossola met elkaar. Dankzij de geweldige uitzichten in de Centovalli en de Valle Vigezzo maakt deze treinreis geweldig.

Centovalli Express

Centovalli Express

De Centovalli spoorlijn werd geopend in 1928 en bestaat al ruim 90 jaar. Het traject heeft een lengte van ruim 52 km, waarbij het merendeel in Italië ligt. Tijdens de reis kom je in totaal 83 bruggen en viaducten tegen, waarvan er 47 in Zwitserland te vinden zijn en 36 in Italië. Het aantal tunnels is ook erg hoog, wel 34 tunnels zijn er terug te vinden op dit traject. Het hoogste punt van de spoorlijn bereik je in Italië, met een hoogte van 836 meter bij het station Santa Maria Maggiore. Tijdens de reis kom je prachtige bergketens tegen, watervallen, snelstromende rivieren en dat allemaal gecombineerd met wijngaarden, kleine schattige dorpjes en heel veel (hazelnoot) bomen. Vanaf het moment dat de trein Locarno verlaat, tot de aankomst in Domodossola heb je een glimlach op je gezicht. Gewoon genieten!

Uitgelichte afbeelding: © Ed WebsterCC by 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.