Reizen met…Sanne Stoppelenburg

Welke treinreis staat er bij jou nog op de bucketlist? Misschien heb je wel wat inspiratie nodig? Elke week nemen enthousiaste reizigers ons mee op reis en vertellen over hun meest fantastische treinreis en welke treinreizen ze nog willen maken. Verhalen waardoor wij direct de trein willen pakken! Reis vandaag mee met Sanne naar Vietnam en India. 

Wat is uw mooiste treinreis geweest?
Treinreizen geven een leuke afwisseling aan je reis. Vaak is het een gemakkelijke en efficiënte manier om afstand te overbruggen, en contact met de lokale bevolking is snel gemaakt. Dat maakt het voor mij leuk.

Als vrouw alleen had ik er na een treinreis door Vietnam een familie bij. Ze namen eten voor me mee in de coupe en hielden de boel een beetje voor me in de gaten. Indiase heren ontfermden zich over mij en een vriendin, terwijl we lichtelijk hysterisch onder de indruk waren van de kakkerlakken die door het treinstel krioelden. Met de trein reizen staat voor avontuur, ik heb me daarin nooit onveilig gevoeld.

Wanneer heeft u deze reis gemaakt?
De reis naar Vietnam was in 2009 denk ik, de reis naar India was in 2005. In bijna iedere reis die ik maak zit een treinreis, de afwisseling in vervoer laat je breed kennis maken met de bestemming.

Welke route/treinreis zou u nog willen maken?
De Trans-Mongolië express staat nog hoog op mijn bucketlijst. Dit is voor mij de ultieme treinreis-beleving. Ook op de trein van Bandung naar Yogyakarta op Java zou ik graag eens willen stappen. Ondanks meerdere reizen naar Indonesie is het mij helaas nog niet gelukt dit stuk per trein te doen.

Reizen met de treinAls fervent reiziger heb ik geboft met een baan als Product Manager bij verre reizen specialist Riksja Travel. Inkoopreizen wisselde ik af met reizen voor het plezier. Zelfs nu met een kleine man van bijna 2 jaar blijven we over de hele wereld reizen, dit zit nu al in z’n bloed.

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.