Reizen met…Henriëtte Bokslag

Welke treinreis staat er bij jou nog op de bucketlist? Misschien heb je wel wat inspiratie nodig? Elke week nemen enthousiaste reizigers ons mee op reis en vertellen over hun meest fantastische treinreis en welke treinreizen ze nog willen maken. Verhalen waardoor wij direct de trein willen pakken! Reis deze keer mee met Henriëtte op Interrail!

Wat is jouw mooiste treinreis geweest?
Ik heb éénmaal een treinreis gemaakt van twee weken door Europa. Samen met een vriendin had ik een Interrail pas gekocht en heb ik in korte tijd door 7 landen gereisd. Als ik in Nederland met de trein moet dan word ik niet vrolijk maar in het buitenland vind ik het heerlijk om met de trein te reizen. Over het algemeen rijden ze in Europa op tijd en onderweg zie je zoveel. Turend uit het raam trekt het landschap aan je voorbij, je ontmoet veel mensen onderweg en voor je het weet sta je weer in een andere stad. De treinen waren standaard treinen, niets speciaals dus. Het ging mij om de manier van reizen, weer een totaal andere beleving als met de auto of het vliegtuig.

Ineens schiet mij wel weer te binnen dat ik vorig jaar in Graübunden met de Bernina express heb gereisd. Het was een rit van een paar uur maar wel door een prachtig wit sprookjeslandschap.

Reizen met de trein
©Henriëtte Bokslag

Wanneer heb je deze reis gemaakt?
Ik heb de reis in de zomer van 2009 gemaakt, veel te lang geleden alweer!

Wat was er zo special aan de treinreis?
Voor mij was het de eerste keer reizen per trein dus dat was sowieso al speciaal. Daarnaast vond ik het ontzettend leuk omdat je op deze manier zo veel kan zien en doen in een relatief korte tijd. Soms namen we ook de nachttrein om daarin te slapen zodat we meer tijd hadden op de bestemming zelf. Dat is toch geweldig dat je weer ergens anders wakker wordt?

Bijzonder was de grenscontrole bij Kroatië. Op het station stapte ineens een groep militairen naar binnen die alle luiken opentrokken. Honden liepen door de gangpaden en zelfs de wc werd open gemaakt. Ik schreef er een blog over: http://www.travelaroundwithme.com/reisbestemmingen/kroatie/bizarre-grenscontrole-kroatie/

Welke route/treinreis zou je nog willen maken?
Ik ben altijd al gefascineerd geweest door treinreizen. Met mijn vader keek ik vroeger diverse treinreis documentaires en we hadden er thuis zelfs een hele dvd box van. Helaas heeft het nooit zover mogen komen dat ik met hem samen een treinreis kon maken.

Er zijn zoveel mooie routes ter wereld maar er staan er twee hoog op mijn bucketlist. Ik zou dolgraag een reis maken met de Trans Siberië Expres en een keer met de Rocky Mountaineer.

Wat maakt voor jou reizen per trein zo bijzonder?
Reizen per trein geeft mij gelijk het gevoel op vakantie te zijn. Je ziet het landschap veranderen en je hebt sneller contact met andere reizigers. Een lange reis per trein vind ik zo bijzonder omdat je alles hebt aan boord, restaurants, bars, slaapcoupes etc. Omdat je tegenover elkaar zit heb je vaak ook snel contact met andere reizigers. Daarnaast vind ik nachttreinen ook ideaal, lekker slapen onderweg om de volgende dag ergens uitgerust weer wakker te worden.

Reizen met de treinGefascineerd door het onbekende en gedreven door het avontuur dat reizen brengt. Ik laat mij graag verrassen door de omgeving waarin ik ben beland en mijn ontdekkingen verwerk ik in reisverhalen. Reis mee, droom weg en laat je inspireren op travelaroundwithme.com

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

  1. Henriette Beantwoorden

    Ziet er mooi uit Kirsten en Nick, mijn belevenissen op jullie site! Dankjewel;)

  2. Bianca Beantwoorden

    Heel leuk artikel! Ik wil heel graag nog eens een keer met de trein naar Parijs toe! Lijkt me zo onwijs leuk (en knus)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.