Reizen met…Travelaar.nl

Welke treinreis staat er bij jou nog op de bucketlist? Misschien heb je wel wat inspiratie nodig? Elke week nemen enthousiaste reizigers ons mee op reis en vertellen over hun meest fantastische treinreis en welke treinreizen ze nog willen maken. Verhalen waardoor wij direct de trein willen pakken! Reis deze week mee met Kirsten en Erick naar Bangkok, Hat Yai en Sri Lanka. 

Wat is jullie mooiste treinreis geweest?
In Azië hebben wij meerdere mooie treinreizen gemaakt. Onder andere van Bangkok naar het zuiden van Thailand, van Hat Yai in Thailand naar Kuala Lumpur en diverse treinreizen in Sri Lanka. De treinreis die er echt uitsprong is de treinreis in Sri Lanka van Ella naar Kandy. We kwamen langs prachtige rijstvelden, mooie kliffen en authentieke dorpjes.

Wanneer hebben jullie deze reis gemaakt?
Van september 2013 tot en met februari 2014 hebben wij samen door Azië gereisd en in november 2013 besloten we om vanuit Maleisië naar Sri Lanka te gaan. Hier hebben we in totaal vier weken rondgereisd.

Wat was er zo special aan de treinreis?
Al op het station was het erg speciaal. We zagen locals van alles in de trein laden en hele families verzamelden zich op het perron. Onderweg konden we samen met nog een aantal backpackers genieten van de geweldige uitzichten en het uitwaaien in de deuropening. De reis duurde in totaal ongeveer zes uur, maar het had wat ons betreft best langer mogen duren. Overal waar we keken was wel iets moois te zien.

Reizen met...Travelaar.nl

Welke route/treinreis zouden jullie nog willen maken?
Wij willen nog heel graag samen één van de meest bekende treinreizen ter wereld maken, de Trans Mongolië Expres. Het lijkt ons geweldig om te beginnen in het voor ons “vreemde” Rusland en weken later aan te komen bij het Plein van de Hemelse Vrede in Peking. Sowieso zijn wij heel erg benieuwd naar Rusland, Mongolië en China. Wat is er mooier dan deze landen allemaal te ontdekken tijdens één reis? Erick is vooral benieuwd naar Rusland en Kirsten vooral naar de uitgestrektheid van Mongolië.

Wat maakt voor jullie reizen per trein zo bijzonder?
Wij vinden het heerlijk dat we tijdens het reizen met de trein meer vrijheid hebben dan tijdens het reizen met de bus of met het vliegtuig. Lekker rondlopen, veel ruimte en contact maken met de lokale bevolking. Zo hadden wij in de trein van Bangkok naar Trang (het zuiden) een Thaise familie naast ons zitten, vader, moeder en een zoontje van een jaar of vijf waar we echter niet mee konden praten, maar we konden het jongetje wel heel blij maken met een bus Pringles. Ook rijdt de trein vaak dwars door dorpjes en geweldige landschappen. Vanaf de snelweg heb je vaak dus minder indrukwekkende uitzichten.

Reizen met...Travelaar.nlWij zijn Erick en Kirsten, beide 27 jaar en al 7 jaar samen. Wij maakten al een aantal jaren mooie trips binnen Europa en in september 2013 was het eindelijk tijd om Azië te verkennen. Al onze belevenissen en tips delen wij sinds kort op ons persoonlijke blog www.travelaar.nl. Daarnaast zijn wij te volgen via facebook.com/travelaar en Twitter.com/TravelaarNL.

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.