Reistip: VerticAlp Emosson in Zwitserland

In het hart van het Mont Blancgebergte, halverwege Chamonix in Frankrijk en Martigny in Zwitserland is er een unieke treinreis te maken met de VerticAlp Emosson, wat je brengt tot aan een prachtig stuwmeer.

3 kabeltreinen binnen 45 minuten

Om het stuwmeer of Lac d’Emosson te bereiken maak je gebruik van 3 verschillende kabeltreinen om boven te komen. Te beginnen bij Le Châtelard, een klein station aan de spoorlijn van de Mont Blanc Express die loopt van Martigny naar Chamonix. Vanuit hier pak je één van de steilste kabeltreinen in Zwitserland naar het eerste tussenstation, les Montuires. Hier vind je een restaurant en kan je al genieten van een spectaculair uitzicht. Vanuit hier vertrekt de kleine panorama trein richting het volgende overstapstation. Je rijdt vlak langs steile hellingen, terwijl je ondertussen 6 tunnels passeert en een aardig hoogteverschil overwint. Je komt aan bij het dalstation van de Minifunic en deze neemt je mee naar de top van de stuwdam. Vanuit hier heb je meerdere mogelijkheden tot wandelen rond het meer of wat verder de bergen in, maar ook kan je hier genieten van het uitzicht vanaf de dam of een lekker hapje eten. Dat is allemaal mogelijk binnen 45 minuten aan reistijd.

Spectaculaire uitzichten en dinosauriërs

Eenmaal boven op stuwdam kan je letterlijk alle kanten op kijken en een geweldig uitzicht hebben. De mooiste is natuurlijk het spectaculaire uitzicht op de Mont Blanc en het stuwmeer. Het is een bijzonder stukje natuur. Je bevindt je op een hoogte van ruim 2400 meter (na een stukje wandelen) en tijdens wandelingen kan je hier zelfs sporen terugvinden van dinosauriërs die hier 240 miljoen jaar geleden geleefd hebben. Hou er zeker rekening mee dat je hier wel een halve dag tot een dag (4-8 uur) voor kan uittrekken. De reis met de treinen is erg mooi, maar de omgeving vanaf het eindpunt is prachtig.

Extra info

Het bezoeken van de VerticAlp Emosson en de stuwdam is alleen mogelijk in de zomer. De reistijd van Châtelard tot aan het eindstation bedraagt ruim 45 minuten. Mocht je na de eerste kabeltrein besluiten om wat te gaan drinken, dan duurt het uiteraard wat langer. Bij het eindstation bevind je je op 1965 meter hoogte en kan je verder klimmen naar ruim 2400 meter. Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en het zoeken naar dinosauriërs (de sporen dan) maakt het nog leuker. Tickets zijn te koop voor de gehele reis of voor alleen een deel van de reis en de prijzen liggen rond de 36 euro voor een retourticket voor leeftijden boven de 16 jaar en 18 euro voor leeftijden onder de 16 jaar. Meer info op de website van VerticAlp Emosson.

Meer willen lezen over de omgeving? Lees hier meer over Martigny!

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.