Naast het spoor: Alp Grüm

Wij houden van plekken naast het spoor! Voor de treinreiziger zijn ze eenvoudig te bereiken en ze hebben soms iets unieks. Een hotel in de buurt van een treinstation is ook erg fijn wanneer je een treinreis maakt. Zo hoef je niet ver te sjouwen met je koffers en kun je de volgende dag meteen de trein weer pakken. Tijdens onze treinreis richting Tirano verbleven wij in de Alp Grüm, dat zich in het stationsgebouw bevindt. Een leuk hotel en perfect voor een overnachting tijdens je Grand Train Tour door Zwitserland.

Locatie

Op een hoogte van 2091 meter vind je het mooie, maar kleine station Alp Grüm. Het ligt aan de Bernina Spoorlijn die loopt van de stad St. Moritz naar de stad Tirano (Italië). Rond 1910 werd dit deel van de spoorlijn, tussen Ospizio en Poschiavo, geopend. Zestien jaar later werd het huidige stationsgebouw gebouwd.

In het stationsgebouw bevindt zich tegenwoordig een restaurant en hotel, en vanaf het terras van dit dit station heb je een geweldig uitzicht op de omgeving en de Palügletsjer. Vanuit de Alp Grüm zijn er meerdere wandelingen mogelijk. Zowel de berg af richting het Italiaanse gedeelte als een stuk terug richting Lago Bianco. Veel mogelijkheden en veel rust! Een geweldige eindbestemming die het zeker waard is om te bezoeken. Het leuke aan de Alp Grüm als bestemming… Het is alleen maar per trein te bereiken!

Kamers

Reizigers komen vooral voor de locatie naar dit hotel, want de kamers zijn spaarzaam ingericht. Je zou het niet verwachten, maar het hotel is qua inrichting best modern. Het mooiste aan de kamer is natuurlijk het uitzicht op de gletsjer. Verwacht geen Zwitserse gemütlichkeit bij de kamers, maar moderne comfort.

Kosten

Overnachten op een unieke locatie zoals Alp Grüm is niet goedkoop (maar wat wel in Zwitserland). Voor een tweepersoonskamer ben je € 142,647* kwijt. Dit is inclusief ontbijt en een prachtig uitzicht.

Genieten van dit hotel en de uitzichten? Pak de trein! Boeken kan alleen via de website of via Trivago.

Uitgelichte foto: © Hansueli Krapf
*Prijzen zijn berekend op 6-4-2019. Prijzen kunnen dus variëren op het moment dat jij een kamer boekt.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.