Naast het spoor: Hotel Grischa – Davos, Zwitserland

Wij houden van plekken naast het spoor! Voor de treinreiziger zijn ze eenvoudig te bereiken en ze hebben soms iets unieks. Een hotel in de buurt van een treinstation is ook erg fijn wanneer je een treinreis maakt. Zo hoef je niet ver te sjouwen met je koffers en kun je de volgende dag meteen de trein weer pakken.

Locatie en korte geschiedenis

Naast het station van Davos Platz is het prachtige hotel Grischa te vinden. Davos is een dorp in het kanton Graubünden in Zwitserland. Het dorp is te bereiken vanuit Filisur of Landquart en staat ook wel bekend om de ‘helende en gezonde berglucht’. Daarnaast is het een fijne zomerbestemming voor wandelaars en outdoor sporters en een fijne winterbestemming voor zowel families als voor gevorderde wintersporters.

Elegant interieur in alpine stijl

De kamers van Hotel Grischa zijn luxe ingericht voor een normale treinreiziger, maar het is wel de meest centrale plek in Davos Platz. Er zijn verschillende categorieën qua kamers, van een basic design room tot een alpine suite. Naast de prachtige kamers, waarvan een aantal uit een huiskamer, badkamer en aparte slaapkamer bestaan, heeft het hotel ook vijf restaurants en een super ontbijt met chefkok (voor een heerlijk omelet). Hoelang je ook in dit hotel verblijft, het is een avontuur op zichzelf.

Wat mag dat wel niet kosten?

Goede vraag! De goedkoopste kamer, de Design Room Basic, kost 220 Zwitserse Frank per nacht. Dit is omgerekend rond de 224 euro. De prijzen lopen dan verder op tot de duurste kamer, de Alpine Grand Suite Large. Deze suite draagt een prijs van 460 Zwitserse Frank per nacht, dit is omgerekend rond de 469 euro. Genieten van dit hotel en de uitzichten? Pak de trein! Boeken kan via Trivago of de website van het hotel.

*Let op! Deze prijzen zijn berekend op 22 november 2022.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.