Naast het spoor: Bahnmuseum Albula museum Bistro

Een nieuwe rubriek op Reizen met de trein! Naast het spoor neemt je mee naar alle leuke adresjes die te vinden zijn vlakbij het spoor of een station. Koffie drinken in een oude treinwagon, slapen boven het spoor of overnachten in een trein. Wij testen het voor je! We trappen af met een cafeetje waar ik het eigenlijk al heel lang over wil hebben, namelijk de schattige bistro van het Bahnmuseum Albula.

Het museum

We schreven al eens eerder over het Bahnmuseum Albula, een klein museumpje in het bergdorpje Bergün. Het museum gaat over de geschiedenis van het treinreizen in Graubünden en is erg interessant voor treinliefhebbers met een interesse in geschiedenis. Ondanks dat het over een Zwitserse spoorlijn gaat (de RhB), is er ook een beetje Neerlands trots – een Nederlander (de heer Willem-Jan Holsboer) heeft namelijk de Rhätische Bahn opgericht.

Oude treinstoelen en lekkere koffie

Ik was vooral gecharmeerd door de bistro die bij het museum hoort. Het museum is maar klein en ook de bistro is niet zo erg groot, maar wel erg knus. Het decor is helemaal gericht op het treinreizen en de stoelen zijn oorspronkelijk oude stoelen uit een trein. Het is erg nostalgisch en gezellig. De bistro zit ook samen met de museumshop en daardoor kan je heerlijk bladeren door prachtige fotoboeken terwijl je geniet van een lekkere koffie met een huisgemaakte taart. Mocht je dus gaan treinreizen in Zwitserland, stop dan ook even bij Bergün en waan je terug in de tijd van de stoomtreinen en de romantiek van het spoor.

Heb jij een ‘Naast het spoor’ tip voor ons? We horen het graag!

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.