Goed nieuws! De nachttrein van Brussel naar Wenen komt terug.

De ÖBB (Oostenrijkse spoorwegen) hebben aangekondigd om vanaf januari 2020 een nachttrein tussen Wenen en Brussel te gaan laten rijden. Amsterdam – Wenen staat op de planning voor het jaar 2021.

De topman van de ÖBB, Andreas Matthä, heeft dit nieuws bekend gemaakt tijdens een interview met de Oostenrijkse krant Wiener Zeitung. Ze zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om het aantal ‘Nightjets’ fors uit te breiden en bieden ondertussen al bestemmingen aan in Duitsland, Italië en Zwitserland.

In de komende maanden zal bekend gaan worden hoe vaak de Nightjet richting Brussel zal gaan rijden en waar hij onderweg zal gaan stoppen. Wat betreft de nachttrein naar Amsterdam. De plannen liggen klaar, er is nu alleen nog een subsidie nodig en dit hebben zowel de ÖBB als de NS al eerder aangegeven. Nu autorijden en vliegen milieutechnisch steeds meer in opspraak raakt, lijkt de kans heel groot dat we in 2021 weer een nachttrein naar Oostenrijk zullen hebben rijden.

Update 11-10-2019: De plannen zijn bevestigd! De nachttrein komt terug naar Nederland! Vanaf december 2020 kan jij ’s avonds in Amsterdam, Utrecht of Arnhem opstappen en de volgende ochtend in München, Innsbrück of Wenen staan. De prijzen zullen variëren van 29 euro voor een zitplaats tot 89 euro voor een slaapplaats. Informatie mbt de dienstregeling wordt de komende maanden afgestemd door de ÖBB en de NS.

Update 11-09-2020: Vanaf 13 december zal de eerste trein tussen Amsterdam en Innsbruck/Wenen gaan rijden.

Uitgelichte afbeelding: ©Albert Koch

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.