Video: rij je mee met de stoomtrein van de SSN?

Op 6 en 7 oktober vonden in Rotterdam de Open Stoomtreindagen op het emplacement van de SSN (Stoom Stichting Nederland) plaats. Er werd op deze dagen gereden met stoomtreinen tussen Gouda en Rotterdam en wij gingen mee.

Stoom Stichting Nederland

De Stoom Stichting Nederland is opgericht in 1976 en heeft tot doel om stoomlocomotieven in stand te houden en ermee te rijden. Ze zijn gevestigd in Rotterdam op het voormalige rangeer- terrein Rotterdam Noord Goederen. De stichting wordt geheel gerund door vrijwilligers, variërend in de leeftijd van 18 tot 85 jaar. Veel van hen hebben ook hun dagelijks werk in de spoorwegbranche. De zeven stoomlocomotieven zijn gebouwd tussen 1913 en 1956.

Voor het vervoer van personen beschikken ze over een negental comfortabele rijtuigen. Drie van de rijtuigen zijn Belgische eerste-klasrijtuigen, gebouwd in 1934, ouderwetse eerste-klasrijtuigen die nog een slag gerieflijker zijn dan de moderne eerste-klasrijtuigen. Verder bezitten ze vijf Duitse tweede-klasrijtuigen uit de jaren 50/60 die qua leeftijd goed aansluiten bij onze jongere locs.

 

Nick (32) heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.