De 5 van…Stefania van Lieshout

Een nieuwe rubriek op Rmdt! De 5 van…is een nieuwe interviewreeks waarbij bloggers en lezers uit 10 vragen kunnen kiezen. Zij beantwoorden vervolgens 5 vragen over bijvoorbeeld hun ergste treinreis of de mooiste treinreis. De vragen waren als eens terug te lezen in onze treinreis tag. We trappen af met Stefania van Lieshout – een Nederlandse met een Italiaans sausje, woonachtig in Malaga – van de inspirerende reisblog www.stefaniavanlieshout.com!

# De ergste treinreis

Is inmiddels weer een paar jaar geleden, in November 2011. Ik kwam samen met mijn moeder van Den Haag af, waar we de uitreiking van de Proef Spanje Blog reis bijwoonden. Ik werd dat jaar tweede. De reis naar Limburg duurt normaal gesproken twee uur. Die bewuste avond hadden twee mensen zelfmoord gepleegd. De eerste voor Eindhoven, daar liepen we een paar uur vertraging op. De tweede tussen Helmond en Horst. Vanaf Helmond moesten we met de bus. We kwamen midden in de nacht gesloopt thuis.

Ik woon niet in Nederland dus reis slechts af en toe met de trein. Wat ik het ergste vond was dat ik verschillende passagiers hoorde zeggen: ‘Dit is al de zoveelste keer deze week’.  Het lijkt me verschrikkelijk om machinist te zijn en zoiets herhaalde malen te moeten meemaken.

# De langste treinreis

De langste reis aanéén stuk was vanuit Praag naar Venlo, in Nederland. Vanuit Praag vertrok een slaaptrein die verschrikkelijk stonk. Echt heel vies. Deze werd in Berlijn voor een andere trein gewisseld. We hebben in Berlijn vier uur stil gestaan, wachtend op de nieuwe trein.

# De meest luxe treinreis

Dit was een korte reis, maar wel op één van de meest luxe treinen van Spanje met El Andalus, een trein type Orient Express.

# De verste treinreis

Ruim twintig jaar geleden zijn we in China van de grens met Kazachstan helemaal naar het oosten van het land gereisd. Onderweg zijn we o.a gestopt bij het meest westelijke punt van de muur, Xianjang, Chengdu in Xian (terracotta leger), Shanghai en Peking.

# De leukste treinreis

Deze reis was in Taiwan, de eerste keer voor mij dat ik met een hogesnelheidstrein reed. Wat vreemd genoeg het meeste indruk op me gemaakt heeft, is de mevrouw die het vuilnis ophaalde. Ze was heel stijlvol gekleed. Zowel de passagiers als zij waren super beleefd.

De 10 vragen:

# De ergste treinreis
# De mooiste treinreis
# De langste treinreis
# De meest luxe treinreis
# De – het ging om de bestemming – treinreis
# De – het ging om de reis – treinreis
# De verste treinreis
# De koudste treinreis
# De warmste treinreis
# De leukste treinreis

Heb jij ook mooie, spannende of indrukwekkende treinreizen gemaakt en wil jij daar wat meer over vertellen? Stuur dan een mail naar redactie@reizen-met-de-trein.nl onder vermelding van: De 5 van…

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.