Reizen met…Traveljunks.nl

Welke treinreis staat er bij jou nog op de bucketlist? Misschien heb je wel wat inspiratie nodig? Elke week nemen enthousiaste reizigers ons mee op reis en vertellen over hun meest fantastische treinreis en welke treinreizen ze nog willen maken. Verhalen waardoor wij direct de trein willen pakken! Reis dit keer mee met Robert van Traveljunks.nl door o.a. de Copper Canyon in Mexico.

Wat is uw mooiste treinreis geweest?
Ik heb in het verleden diverse mooie treinreizen gemaakt. Bijvoorbeeld per trein naar het zuiden Zwitserland, met de trein van Sydney naar de Blue Mountains en van Locarno met de prachtige Centovalli naar Domedossola. Toch steekt één treinreis er met kop en schouder bovenuit, namelijk de treinreis door de Copper Canyon in het noorden van Mexico.

Wanneer heeft u deze reis gemaakt?
Ik heb deze reis, samen met mijn vriendin, in het najaar van 2006 gemaakt. De treinreis maakte deel uit van een reis door het noordwestelijke deel van Mexico.

Wat was er zo special aan de treinreis?
Alles kun je wel haast zeggen. Het spoor loopt op plaatsen letterlijk langs de afgronden en deels zelfs in de canyons. Je kunt de reis in stukjes opdelen en overal een paar dagen doorbrengen om te wandelen en van de omgeving te genieten. Je komt in delen van Mexico, die bijna alleen maar met deze trein te bereiken zijn. We hebben er in blokhutten en bungalowtjes bij mensen thuis geslapen, waar we soms met het gezin mee aan tafel moesten schuiven tijdens het ontbijt en avondeten. In het gebied kom je makkelijk in aanraking met de vriendelijke Tarahumara Indianen, de oorspronkelijke bewoners van dit deel van Mexico. Weinig toeristen en wandelroutes waar je dagen niemand anders ziet. De natuur is overweldigend en de uitzichten zijn adembenemend. De reis was zo bijzonder, dat deze hoog in mijn algemene reis top 5 staat.
Fotor01010111854

Welke route/treinreis zou u nog willen maken?
Ik heb wel een paar treinreizen op mijn wenslijst staan. Ik denk dan aan de Verenigde Staten en Canada, maar ook de sneltreinen in China lijken me zeer bijzonder. Echt tot de verbeelding spreekt voor mij de Trans Mongolië Express, een treinreis die ik zeer graag eens zou willen maken.

Wat maakt voor u reizen per trein zo bijzonder?
Het onderweg zijn op een relaxte manier. Het in contact komen met medereizigers en het kijken naar de diverse voorbijkomende landschappen en plaatsen. Zodra de trein vertrekt lijkt het wel alsof ik geen haast meer heb en enkel onderweg ben om te genieten van de reis.

DSC00308Op mijn achttiende heb ik samen met 3 vrienden een oud Volkswagen busje gekocht en opgeknapt tot camper en zijn daarmee door een groot deel van Europa getrokken. Na deze “roadtrip” was ik compleet geïnfecteerd met het reisvirus en zijn de reizen alleen maar langer en exotischer geworden. Mijn favoriete reisland is Mexico en mijn grootste teleurstelling was Thailand. Ik heb ondertussen alle werelddelen (behalve Antarctica) bezocht, waar ik sinds 2008 op Traveljunks.nl over blog.

Volg Robert ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Comments

 1. Esther Beantwoorden

  Wat een mooie foto’s! Binnenkort ga ik met de trein naar Engeland, niet zo exotisch, maar ik ben wel heel benieuwd.

  • Nick van Rookhuijzen Beantwoorden

   Dat is ook wel bijzonder. Hoor je toch nog weinig dat mensen per trein naar Engeland gaan. Alvast veel plezier :)!

 2. Bianca Beantwoorden

  Erg mooie foto’s weer! Ik heb nog nooit met de trein een verre reis gemaakt oid, maar lijkt me wel ontzettend leuk!

 3. Robert | Traveljunks Beantwoorden

  Dank jullie voor het plaatsen. Het ziet er weer mooi uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.