De treinreis TAG – Kirsten

In het bloggerswereldje gaan heel wat tag’s rond. Dit is vaak een lijstje met vragen om de blogger een beetje beter te leren kennen. De blogger vult de tag in en nomineert vervolgens een paar andere bloggers, die de tag dan ook invullen. Er bestaan op dit moment duizenden tag’s en je zult er nog wel een paar terug gaan zien op Rmdt, maar een treinreis tag bestaat nog niet! Dat kan natuurlijk niet. Daarom heb ik – Kirsten – er eentje gemaakt en ik vul hem ook gelijk in! De tag heeft 10 vragen waarvan je er maar 5 in hoeft te vullen. 

# De mooiste treinreis

Persoonlijk vond ik Schotland denk ik wel de mooiste treinreis. De reis ging van Newcastle naar Edinburgh en vervolgens naar Inverness en Thurso. Dwars door de highlands dus. De reis stond al heel lang hoog op mijn bucket list en ik heb de reis denk ik ook een beetje geïdealiseerd. We hadden maar 4 dagen. Trein in en trein uit. Het was één van de meest oncomfortabele reizen die ik heb gemaakt. Toch was dat landschap het meer dan waard. We reden langs schattige Engelse huisje, hoge heuvels in de Hooglanden en langs de ruige kust met regenboog.

Schotland

# De langste treinreis

Phoe, deze is best moeilijk. Voor mijn gevoel gevoel was dit met de langzaamste sneltrein ter wereld – de Glacier Express – maar het was de treinreis van Den Bosch naar Koper in Slovenië. De Glacier Express voelde langer aan aangezien je aan één stuk door 8 uur lang in de trein zat, maar de trein naar Koper was een nachttrein. We vertrokken in de middag vanuit Nederland en kwamen rond 11 uur in de ochtend aan in Koper.

trein-koper-slovenie-rails

# De ergste treinreis

Die heb ik in Schotland meegemaakt. Haha, het was een reis vol contrasten. Zowel de mooiste als de ergste. De laatste dag moesten wij een lange treinreis van Inverness terug naar Newcastle maken. Ik had super slecht geslapen en ik was ziek. Ik had koorts en hoofdpijn en dan wil je niet in een benauwde trein zitten. Tijdens de reis kroop ik vooral lekker tegen Nick aan en verdween ik in mijn boek. Ik was erg emotioneel en in mijn boek gingen een aantal hoofdpersonen dood waardoor ik echt verschrikkelijk begon te huilen. Iedereen in de trein keek mij aan. Snel mijn traanhoofd verstopt achter Nick zijn schouders.

Ik bleef maar foto's maken

# De meest luxe treinreis

Veel luxe treinreizen hebben wij nog niet gedaan, maar de Glacier Express was wel genieten. We zaten 2e klas Рdus dat is niet zo heel luxe Рmaar we kregen een heerlijke maaltijd aan boord van de trein. Het eten was heerlijk en het uitzicht was onbetaalbaar! Dit was dus een reis die erg luxe aanvoelde, maar in Schotland hebben we wel in een hele luxe trein gezeten. In Schotland zaten we sowieso vaak 1ste klas en de laatste trein die wij namen (van Edinburgh naar Newcastle) was erg modern. Grote, zachte stoelen. Een luxe lunch en zoveel snoep en chips als we wilden. Alles was gratis. Nu zijn Nick en ik niet echt op luxe reizen ingesteld dus wij namen Рals echte Hollanders Рonze eigen broodje mee voor het geval we w̩l moesten betalen haha.

Oberalp Pass

# De leukste treinreis

De leukste treinreis vond ik toch wel de reis met de Alpenexpress naar Innsbruck. Zo ontzettend jammer dat ze niet meer bestaan! De nachttrein vertrok vanaf Utrecht naar Innsbruck en we hadden een heerlijke coupé. We begonnen met een drankje in onze coupé en een paar spelletjes, maar vervolgens gingen we door naar de bar waar de après-ski al volop was begonnen. Al feestend en Jägermeisters drinkend richting de wintersport.

Winter

Nu is iemand anders aan de beurt. Nu snap ik dat niet iedereen zoveel met de trein reist als wij, maar ik denk toch dat een hoop reisbloggers deze tag in kunnen vullen – iedereen neemt wel eens de trein. Kort of lang, ver of dichtbij. Ik nomineer hierbij Kirsten en Erick van Travelaar.nl en Henriëte van Travel Around With Me. Ik hoop dat jullie mee willen doen! Jullie kunnen kiezen uit de volgende vragen:

# De ergste treinreis
# De mooiste treinreis
# De langste treinreis
# De meest luxe treinreis
# De – het ging om de bestemming – treinreis
# De – het ging om de reis – treinreis
# De verste treinreis
# De koudste treinreis
# De warmste treinreis
# De leukste treinreis

Niet genomineerd maar wil je de tag wel invullen? Dat vinden wij echt super leuk, dus doe het vooral! Het zou wel lief zijn als je onze website vernoemd. 

Kirsten is verslaafd aan reizen. Zodra ze in Nederland is, begint het alweer te kriebelen. De trein is haar favoriete vervoersmiddel, vol avontuur en romantiek. Nog op de bucket list: een reis met de Oriënt-Express.

Comments

  1. Kirsten | Travelaar.nlt Beantwoorden

    Wat onwijs goed bedacht! Heel erg leuk. Ik ga er eens goed voor zitten en ‘m zo snel mogelijk ook invullen. De mooiste treinreis weet ik meteen te beantwoorden, maar over de rest moet ik even goed nadenken 🙂 Bedankt voor de nominatie!

  2. Henriette Beantwoorden

    Super leuk om te lezen! Ik ga eens even denken, nog niet zoveel treinreizen gemaakt;)

  3. Pingback:50 Nederlandse tag q&a vragen ideeën voor bloggers • Trendbubbles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.