Reizen met…Gezin op Reis

Welke treinreis staat er bij jou nog op de bucketlist? Misschien heb je wel wat inspiratie nodig? Elke week nemen enthousiaste reizigers ons mee op reis en vertellen over hun meest fantastische treinreis en welke treinreizen ze nog willen maken. Verhalen waardoor wij direct de trein willen pakken! Dit keer is het de beurt aan Tikva & Marcel van Gezin op Reis, zij nemen ons mee naar Japan!

Wat is jullie mooiste treinreis geweest?
De meeste treinreizen die we in Azië, Zuid-Amerika en Oost-Europa hebben gemaakt waren met aftandse treinen, waarmee je met lage snelheid door het landschap boemelt. De hypermoderne hogesnelheidstreinen in Japan (Shinkansen) waren ook super.

Wanneer hebben jullie deze reis gemaakt?
We bezochten Japan tijdens onze wereldreis van 9 maanden in 2007-2008. Japan in februari is koud met temperaturen rond het vriespunt en veel sneeuw. We hadden 2 weken in Japan. We begonnen in Osaka, Kyoto en Nara waarna onze week met Japan Railpass inging. Omdat treinen in Japan erg duur zijn is de Japan Railpass die je als buitenlander alleen van te voren kunt aanschaffen de beste manier om te reizen. We maakten diverse lange treinritten naar Himeiji, Hiroshima, Nikko en Hakone om in Tokyo te eindigen.
trein02

Wat was er zo special aan de treinreis?
Japanse Shinkansens zijn een verhaal apart. Het begint al bij het binnenrijden op het station. Muziekje…. de trein komt eraan, piepjes… instappen (wel netjes in de rij blijven staan)… nog veel meer muziekjes, geluidjes en knipperende lampjes. Ben ik op de kermis of ga ik met de trein? Maar we vertrekken exact op tijd. De treinen zijn heel modern ingericht. Op onze GPS hielden we de snelheid bij en hadden een juichmomentje toen we echt over de 300km per uur heen gingen. Op dat moment was de Shinkansen de snelste langeafstands-passagierstrein ooit. Je voelt het ook aan je oren en door de druk wordt je in je stoel geperst. De Shinkansen is niet goedkoop maar maakt het wel mogelijk enorme afstanden snel af te leggen. De 800 kilometer van Tokyo naar Hiroshima kan gedaan worden in minder dan 5 uur.

Welke route/treinreis zouden jullie nog willen maken?
De treinreis door de Copper Canyon in Mexico staat nog hoog op het verlanglijstje. Tijdens deze treinreis door de koperkloof kom je langs spectaculaire natuur.

Wat maakt voor jullie reizen per trein zo bijzonder?
Reizen met de trein is over het algemeen een hele fijne manier van reizen. Zeker nu we met een kindje op pad zijn. In tegenstelling tot auto, bus of vliegtuig heb je in de trein ruimte om rond te lopen. De treinroute loopt vaak door gebieden ver van de weg. Je komt echt door de natuur en hebt uitzichten die je vanaf de weg nooit zult hebben. Het gevoel in de trein is meestal ook een stuk gezelliger dan in de bus. Tijdens lange treinreizen ontstaat vaak ook een community gevoel waarbij iedereen in de coupe snacks, drinken en verhalen deelt.

SONY DSC Gezin op reis is de website van de fanatieke reizigers Marcel en Tikva. Ze gingen op wereldreis, beklommen de Kilimanjaro en snorkelden met walvishaaien. Sinds 2013 reizen ze als gezin en geven ze tips voor andere reizende gezinnen op www.gezinopreis.nl.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.