Reizen met…Bart Krist

Welke treinreis staat er bij jou nog op de bucketlist? Misschien heb je wel wat inspiratie nodig? Elke week nemen enthousiaste reizigers ons mee op reis en vertellen over hun meest fantastische treinreis en welke treinreizen ze nog willen maken. Verhalen waardoor wij direct de trein willen pakken! Reis dit keer mee met één van onze trouwe lezers Bart dwars door Europa.

Wat is uw mooiste treinreis geweest?
De mooiste treinreis die ik heb gemaakt was een tien dagen durende interrailtrip die vanuit Gouda, via Basel, Milaan, naar Rome toeging. Vanuit Rome door naar Brindisi, vanwaar we met de ferry voor twee dagen overstaken naar Corfu (Griekenland). Vanuit Corfu weer terug via Brindisi en Milaan naar ons eindpunt Genève.

Wanneer heeft u deze reis gemaakt?
Ik heb deze reis vijf jaar geleden gemaakt met een goede vriend van me. We waren beiden student en hadden dus aardig wat tijd over in de zomer.

Wat was er zo speciaal aan de treinreis?
Het was eigenlijk de eerste keer dat ik samen met een vriend op vakantie ging en in drie van de vier landen die we doorkruisten, was ik nog nooit geweest. Voor mij waren de prachtige uitzichten in Zwitserland (waar ik met plezier over lees in jullie magazine en dan weer helemaal ’terug’ ben in die reis), het mooie Corfu, en het geweldig mooie en rijke Rome de absolute hoogtepunten van de reis.
Collage-Interview-BK

Welke route/treinreis zou u nog willen maken?
Enkele jaren geleden was ik met een andere vriend aan het denken om de Trans Mongolië Express (van Moskou naar Bejing) te doen, dat lijkt me echt te gek. Een echte exotische droom treinreis voor mij zou de Trans Azië Express zijn. Deze loopt van Istanbul naar Teheran. Misschien zou het helemaal mooi zijn om deze Trans Azië Express met de Oriënt Express (van Londen via Wenen naar Istanbul) te combineren.

Wat maakt voor u reizen per trein zo bijzonder?
Het heerlijk naar het immer veranderende landschap staren terwijl dit langzaam aan je voorbijtrekt; snel genoeg om lange afstanden af te leggen, maar langzaam genoeg om daar ook echt relaxed en optimaal van te genieten. Ook ontmoet je mensen en maak je veel eerder een praatje dan in een vliegtuig.

Profiel-Bart-KirstBart Krist (26) komt oorspronkelijk uit Gouda, maar woont momenteel in Krakau, Polen. Hij doet daar promotieonderzoek aan de Jagiellonische Universiteit in Krakau (dezelfde universiteit waar Nicolas Copernicus en Paus Johannes Paulus II hebben gestudeerd). Daarnaast droomt hij over mooie (trein)reizen die hij ooit nog wil gaan maken en doet hij graag nieuwe kennis op.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Comments

  1. Kirsten Spooren Beantwoorden

    Leuk Bart! Klinkt als een mooie reis 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.