Reizen met…Wandernan.nl

Welke treinreis staat er bij jou nog op de bucketlist? Misschien heb je wel wat inspiratie nodig? Elke week nemen enthousiaste reizigers ons mee op reis en vertellen over hun meest fantastische treinreis en welke treinreizen ze nog willen maken. Verhalen waardoor wij direct de trein willen pakken! Reis deze week mee met Nanda van Wandernan.nl en zij neemt ons mee tijdens haar reis vanuit Italië naar Nederland met de Autoslaaptrein.

Wat is je mooiste treinreis geweest?
De reis die we hebben gemaakt met de kinderen van Livorno in Italië naar Den Bosch in Nederland.

Wanneer hebben jullie deze reis gemaakt?
We hebben deze reis met de autoslaaptrein gemaakt in september 2014. Het was ook de laatste trein van het seizoen.

Wat was er zo special aan de treinreis?
Wat ik vooral fijn vond was de manier van reizen. Het was voor onze oudste dochter (4) leuk en spannend om te zien hoe onze auto, waar we al een maand mee aan het rondreizen waren, nu op de trein stond. Daarnaast hadden we een hele coupé voor het hele gezin, wat een luxe! De kinderen hebben ’s nachts prima geslapen en ook wij kwamen uitgerust terug van onze lange reis. Het is echt heerlijk om zo de ruimte te hebben. Daarbij is het echt een dikke plus om het landschap aan je voorbij te zien trekken. Het is zoveel mooier dan een snelweg. Ook was er voor onze dochter veel interactie met andere kinderen aan boord van de trein.

Autoslaaptrein

Welke route/treinreis zouden jullie nog willen maken?
Op mijn verlanglijst staan de Rocky Mountaineer in Canada en de Shongololo Express in Afrika.

Wat maakt voor jullie reizen met de trein zo bijzonder?
In dit geval was het voornamelijk de rust en de ruimte die je hebt en het stiekeme gevoel van avontuur. Dat je ’s nachts de trein letterlijk heen en weer voelt bewegen en weet dat je dwars door de Alpen rijdt.

Blog-family2Nanda (37) is eigenaar en reisblogger van de reisblog Wandernan.nl. Op haar reisblog schrijft ze over haar gezin en de reizen die ze samen met haar gezin maakt. Ze probeert, samen met haar gezin, zo vaak mogelijk weg te zijn en ze vindt het dan ook erg leuk om verschillende accommodaties te testen en natuurlijk lekker rond te reizen. Op dit moment gebeurt dat voornamelijk in Europa. Naast haar website is Nanda ook te volgen op Facebook en Twitter.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!