Nieuws: Fiets in de Thalys & de Treno della Dolce Vita.

De fiets mee in de Thalys of met de Treno della Dolce Vita dwars door Italië! We hebben weer twee leuke nieuwtjes om met jullie te delen!

Fiets in de Thalys

De Thalys kondigde in 2018 al aan dat het interieur van de treinen vernieuwd zou gaan worden. Helaas gooide Corona roet in het eten, maar nu het er weer wat beter uitziet, worden de plannen alsnog uitgevoerd. In juli 2021 zal het eerste vernieuwde Thalys treinstel gaan rijden. Het heeft niet alleen nieuwe stoelen, maar ook meer ruimte voor bagage (ruim 15% meer). Ook is er plaats gevonden voor extra stoelen, 28 per trein. Bij elkaar opgeteld zorgt dit voor bijna twee extra Thalys treinen aan. De grootste vernieuwing is de plaats voor fietsen. Per vernieuwde trein kunnen er ook twee fietsen mee, al zal het boeken van deze plaatsen nog even duren totdat merendeel van de treinen vernieuwd is.

Treno della Dolce Vita

Vanaf 2023 zal er in Italië een luxe trein gaan rijden tussen meerdere bekende steden en andere bestemmingen in het land. De trein zal gaan rijden op 10 verschillende routes en zal op die manier ruim 20 regio’s bezoeken en 128 steden bereiken. De trein zal in luxe vergeleken kunnen worden met de Venice-Simplon Oriënt Express. De passagiers slapen en eten aan boord van de trein, waarbij de Italiaanse topchef Cracco aan alle culinaire wensen zal voldoen. De trein zal zijn debuut maken in 2023 onder de naam Treno della Dolce Vita, al heeft het al een proefrit van Rome naar Civitivecchia gemaakt. Elke trein zal bestaan uit 11 rijtuigen met plek voor 64 passagiers verdeeld over 12 deluxe en 20 suites.

Uitgelichte foto: ©Lars Steffens – CC BY-SA 2.0

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.