Nieuws: Flywise Travel komt met eigen slaaptrein en meer…

Naast het hervatten van een bestaande nachttrein in Turkije, krijgt Nederland er weer een nieuwe slaaptrein bij en sneller dan je denkt. Via dit artikel brengen we jullie graag op de hoogte van de nieuwtjes binnen de treinreiswereld.

Flywise komt met eigen slaaptrein

Nederland krijgt er vanaf 15 oktober een nieuwe slaaptrein bij. Waar de NightJet en de European Sleeper al zorgden dat Nederland weer verbonden werd met het nachttreinnetwerk, komt er een nieuwe nachttrein met nieuwe bestemmingen bij. De reisorganisatie Flywise Travel B.V. is de initiatiefnemer achter deze slaaptrein dat onder de naam GreenCityTrip.nl zal gaan rijden. Met bestemmingen als Verona, Venetië & Milaan, biedt het naast Wenen, Innsbruck en Praag een welkome afwisseling in bestemmingen. Ook heeft het zes opstapplaatsen in Nederland, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Breda, Utrecht, Arnhem en Den Haag. De reizen die te boeken zijn is een combi van de treinticket en hotel. Bekijk de website voor meer info.

De Eastern Express (Turks: Doğu Ekspresi)

Voor menig treinreiziger nog onbekend, maar de Turkse Eastern Express werkt hard aan haar bekendheid zowel binnen als buiten Turkije. De trein rijdt sinds de uitbraak van de pandemie non-stop door en verbindt een groot deel van Turkije met elkaar. Waar het begon als een trein voor avonturiers, is het nu ook bekend onder studenten & toeristen. De trein rijdt tussen Ankara en Kars (het oosten van Turkije) en de reis duurt in totaal 24-25 uur. Het is een prachtige reis door Anatolië. Tickets zijn het beste te boeken in Turkije bij één van de stations in Ankara of Kars.

Voor meer tickets of reisbenodigdheden, check ook onze shop!

Photo by Andrew Trius on Unsplash

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Comments

  1. David Beantwoorden

    Leuk, maar voor wie alleen wil gaan en op privacy is ingesteld is het prijzige hap, zeker als je ontbijt en lakens erbij bestelt, die in de NightJet gewoon gratis zijn. Daarbij wordt met ouwe meuk gereden waarbij de ligplanken veel harder aanvoelen dan de bedden in de slaapwagons van de Nightjet. De ruim 900 Euro is het mij daarom absoluut niet waard, daar kan best 250-300 Euro af. Wil je met de nachttrein de boer op gaan en er iets van willen maken, moet je niet er grof geld aan willen verdienen, anders zal je een grote groep nooit uit het vliegtuig uit krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.