Nieuwe ontwikkelingen binnen de treinreiswereld!

Sinds ons bericht over het einde van de ritten van de Autoslaaptrein van Euro Expres Treincharter BV is er nog veel gebeurd binnen de treinreiswereld. Zowel positieve als negatieve gebeurtenissen.

Op 17 april werd bekend gemaakt dat de Autoslaaptrein deze zomer niet meer zou gaan rijden vanwege te hoge kosten en het te hoge verlies dat er geleden zou worden. Er zijn in de tussentijd onderhandelingen geweest tussen EETC en de Treinreiswinkel over een eventuele voortzetting van deze trein. Helaas zijn deze onderhandelingen beëindigd en is bekend geworden dat naast de Autoslaaptrein ook de Alpen Expres en de Ski Trein niet meer zullen gaan rijden. In onze ogen is dit toch een abrupt einde van vertrekkende vakantietreinen uit Nederland richting het zuiden. Toch is er wat positief nieuws te melden.

Gisteren heeft de Treinreiswinkel bekend gemaakt dat ze met een eigen product op de markt gaan komen als vervanging van de Autoslaaptrein, namelijk de Auto Express Italia. Deze trein zal gaan rijden vanuit Düsseldorf in Duitsland naar Verona in Italië. Deze trein zal ook op vrijdag vertrekken en op zondag weer terug zijn in Duitsland. Vertrek uit Düsseldorf zal rond 20:00 uur zijn en aankomst in Verona rond 09:00. Er is dus helaas geen vertrek meer mogelijk vanuit Nederland. Helaas zal deze ‘nieuwe’ trein maar 6 weken rijden, van vrijdag 3 juli t/m zondag 16 augustus. Passagiers die al voor de Autoslaaptrein geboekt hadden, hebben tot 30 april de tijd om met voorrang een plek op de nieuwe trein te boeken. Er zal naast de bekende slaaprijtuigen ook een bistrorijtuig met warme maaltijden aanwezig zijn, helaas kan hier niet vooraf voor gereserveerd worden. Er is plek voor 40 personen en daarna is het vol. De nieuwe tarieven zijn te vinden op de website van de Treinreiswinkel.

Naast het nieuwe Auto Express Italia, komt er ook een nieuwe wintertrein op de markt. De Railpromo Austria Express. Voor deze trein waren al vergunningen aangevraagd en deze trein staat nu vast. Deze trein heeft in tegenstelling tot de Alpen Expres/Ski Trein meerdere opstap stations in Nederland. Naast Utrecht, Den Bosch en Venlo heeft het ook Rotterdam en Roosendaal als opstapstation. Als eindbestemmingen heeft deze trein Landeck en Bischofshofen. Deze trein begint met rijden op 18 december 2015 en rijdt t/m zondag 16 maart 2016. Meer informatie over deze trein zal medio mei op de website van de treinreiswinkel te vinden zijn.

Wij zijn blij dat er, ondanks het verdwijnen van de treinen van EETC, toch andere mogelijkheden en producten op de markt gekomen zijn om het treinreizen binnen Europa te behouden. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte.

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.