Met de trein naar Parijs

Parijs is een van de meest bezochte steden ter wereld. Parijs is de Franse hoofdstad waar de romantiek hoog in het vaandel staat. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de stad en nemen een kijkje bij de bekende attracties van Parijs zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Arc de Triomphe en Moulin Rouge.

Parijs is goed te bereiken met de auto en het vliegtuig, maar de trein brengt je in ruim 3 uur naar het centrum in Parijs. Sneller kan haast niet. Ben je van plan om de trein naar Parijs te nemen? Onderstaande tips kunnen je daar vast bij helpen!

Met de Thalys naar Parijs

Wil je op een comfortabele en relaxte manier met de trein naar Parijs? Dit kan met de Thalys. Vanaf diverse plekken in Nederland, waaronder Amsterdam en Rotterdam, kun je opstappen waarna je naar de Franse hoofdstad wordt gebracht. Je komt na een mooie treinreis aan in hartje Parijs.

Het vervoer vanaf station Gare du Nord

Na ruim 3 uur in de Thalys stap je uit op station Gare du Nord. De snelste manier om naar je hotel te reizen, is meestal met de metro. Het is het belangrijkste vervoersmiddel in de stad. Er zijn diverse apps te downloaden op je smartphone die je helpen inzicht te krijgen in het openbaar vervoer en attracties van Parijs.

Geniet van een trip naar Parijs

Hoe je vakantie er naar Parijs ook uitziet, met de trein ga je een fijne reis tegemoet. Bovendien hoef je je ook qua vervoer in de stad zelf geen zorgen te maken. De metro is het belangrijkste vervoersmiddel in de stad. Je komt gemakkelijk van A naar B. Ook zijn er diverse apps te downloaden om inzicht te krijgen in het openbaar vervoer en attracties van Parijs. Dus geniet en kom tot rust tijdens een citytrip naar Parijs met de trein!

Boek hier nu jouw treinkaartje naar Parijs met NS International!

Uitgelichte foto: ©Rob Dammers – (CC BY 2.0)

 

Comments

 1. Guy Wilms Floet Beantwoorden

  Is het ook mogelijk om met de trein naar Parijs te komen zonder gebruik van de Thalys?

  • Nick van Rookhuijzen Beantwoorden

   Ja hoor… Deze mogelijkheid bestaat wel, je bent dan natuurlijk wel veel langer onderweg. Je pakt alleen voornamelijk de boemeltreintjes die tussen verschillende steden zullen rijden. Als je op deze link klikt dan krijg je wat voorbeelden te zien. Al is dit wel vanaf Antwerpen en niet Nederland, maar ook dat zal niet moeilijk in te plannen zijn.

 2. Lize Beantwoorden

  Bedankt voor de tips! Ik ga misschien deze zomer naar Parijs met de trein, heb nog nooit gereisd met de trein naar een bestemming in het buitenland. Ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.