Reizen met…Kirsten Spooren

Welke treinreis staat er bij jou nog op de bucketlist? Misschien heb je wel wat inspiratie nodig? Elke week nemen enthousiaste reizigers ons mee op reis en vertellen over hun meest fantastische treinreis en welke treinreizen ze nog willen maken. Verhalen waardoor wij direct de trein willen pakken! Dit keer is het de beurt aan Kirsten – medeoprichter van Reizen met de trein – en zij neemt ons mee naar Parijs.

Wat is jouw mooiste treinreis geweest?

Mijn mooiste treinreis was niet zo zeer ‘mooi’ als in: prachtige landschappen, indrukwekkende routes of bijzondere ontmoetingen. Het is alleen een treinreis die mij altijd zal blijven bijstaan. Het was een koude februari dag en er was die ochtend ontzettend veel sneeuw gevallen. Het stond tot aan mijn enkels en blauw van de kou stond ik op mijn trein te wachten naar Schiphol, om vervolgens door te reizen naar Parijs. Je raadt het al…Ik stond dus voor niks te wachten want de trein was uitgevallen. En de volgende ook en die daarna ook. Er ging een bus naar Amsterdam Centraal en daar kon je net zo goed naast gaan lopen, zo langzaam als hij reed. Toch was het de enige mogelijkheid naar Amsterdam en ik MOEST en ZOU mijn trein naar Parijs halen. In Amsterdam was het verschrikkelijk druk en er werd omgeroepen dat er nog maar één trein richting Schiphol zou gaan, dankzij het barre weer. Het sneeuwde namelijk nog steeds. Propvol in de laatste trein. Mensen duwde elkaar er zelfs uit, zolang de deuren nog open waren. Uiteindelijk ben ik wel in Schiphol aangekomen, maar had mijn trein naar Parijs helaas gemist. Gelukkig kon ik zonder bijbetalen de volgende trein nemen. Toen ik eenmaal ‘veilig’ in de Thalys zat, dacht ik dat ik wel in Parijs aan zou komen. Ik was net vertrokken toen de trein bij Rotterdam alweer moesten stoppen en waarschijnlijk terug zou gaan naar Schiphol. Het leek er even op dat ik dus alsnog niet in Parijs aan zou komen, maar wonder boven wonder waren er na de grens geen problemen meer. Ik kwam alleen super laat aan in Parijs.

Untitled-design(1)

Wanneer heb je deze reis gemaakt?

In februari dus, zo een twee jaar geleden. Volgens mij was het in 2012, maar ik ben erg slecht in data.

Wat was er zo special aan de treinreis?

Het was onwijs spannend of ik überhaupt nog naar Parijs zou kunnen gaan met het extreme weer van toen. Veel stres en haast. Toch heb ik ook heel veel gelachen. Misschien voornamelijk van vermoeidheid, kou en zenuwen, maar het was een leuke treinreis.

Welke route/treinreis zou je nog willen maken?

Bijna iedereen die deze vraag beantwoordt, zegt: Transsiberië express. Dit lijkt mij ook een fantastische treinreis. Toch staat op één bij mij de Oriënt-Express, of wat er van over is. De route lijkt mij fantastisch, maar ook de luxe en het romantische. Even terug in de tijd toen treinreizen nog nieuw en decadent was.

Wat maakt voor jou reizen per trein zo bijzonder?

Het is avontuurlijk! Het is echt reizen om het reizen. Voor mij is het meer dan alleen een manier of van A naar B te komen. Je ziet het landschap echt veranderen en voorbij flitsen.

Reizen met de treinKirsten is de medeoprichter en journaliste van Reizen met de trein. De mooi geschreven reportages komen van haar hand. Ze weet altijd de juiste sfeer te omschrijven en neemt je mee op een reis vol avonturen. Meer willen weten over Kirsten? Klik dan hier of kijk op haar website: www.kirstenspooren.nl

 

Uitgelichte afbeelding is van ©hakzelf

Nick heeft zijn hele leven lang al gereisd en heeft vele mooie momenten meegemaakt. Nu als fotograaf zijnde, probeert hij deze momenten alsnog op de gevoelige plaat te leggen. Zijn motto? Eén foto zegt meer dan duizend woorden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.